Després de dos dies en què el mòbil i la Internet de les Coses van ser autèntics protagonistes del 4YFN, els nous mitjans de comunicació i l’impacte que la tecnologia està tenint en el sector van ser els referents de l’últim dia de l’edició 2016 del 4YFN.

En aquest sentit, van ser múltiples les xerrades i taules que van agrupar a importants membres de mitjans de comunicació i empreses tecnològiques amb un component de ‘mitjans’ important, com ara Facebook o Twitter.

En el cas de la xarxa social de 140 caràcters, va ser John Egan qui va parlar als assistents dels beneficis que Twitter proporciona per mitjans i anunciants, mentre que en el cas de Facebook va ser Nicola Mendelsohn, VP per a EMEA, la qual va compartir taula rodona amb el periodista Robin Wauters per parlar de les iniciatives de la xarxa social en l’àmbit dels mitjans de comunicació.

Altres empreses i mitjans com AOL o Mode Media també van ser presents en l’última jornada de 4YFN, igual que empreses de publicitat o adtech.

El sector es troba immers en una intensa polèmica pel que fa a la publicitat, que continua sent el principal model de negoci de nombrosos mitjans, ja que molts usuaris han mostrat interès en els últims mesos en aplicacions mòbils que bloquegen anuncis (adblockers) , posant entre l’espasa i la paret als mitjans i a les pròpies empreses que s’encarreguen de gestionar aquesta publicitat.

Aquest va ser un tema recurrent durant les diferents sessions associades al món del periodisme.

L’escosistema espanyol de startups

Les startups espanyoles van aconseguir més de 500 milions d’euros de diferents fons de finançament al 2015, la xifra més alta en la història del jove ecosistema emprenedor espanyol. Bona culpa d’això la van tenir nombroses startups establertes a Barcelona, com ara Wallapop o Letgo.

Les dues empreses, així com també altres de la talla de Privalia o CartoDB, van participar en almenys tres xerrades diferents que van abordar l’evolució de l’ecosistema espanyol de startups, els principals reptes als quals s’enfronta i, sobretot, les oportunitats que suposa per a emprenedors i inversors.

En aquest sentit cal destacar també la taula rodona ‘The state of VC investing in Europe and beyond’, en què influents inversors europeus de Notion Capital, Accel Partners i Balderton Capital van parlar de les principals tendències dins el món del capital risc europeu i de les oportunitats existents a Espanya.

mVentures BCN anuncia la seva col·laboració amb Numa

El Mobile World Capital, organitzadors del 4YFN i de nombroses iniciatives al llarg de l’any a la ciutat de Barcelona i Catalunya, van aprofitar també l’última jornada de 4YFN per comunicar un important anunci.

mVentures BCN, el petit fons d’inversió públic-privat creat per Mobile World Capital, va anunciar un acord amb l’acceleradora francesa de startups Numa per crear un nou programa a Barcelona amb un important component internacional.

Guanyadors del premi ‘digital media’

Com en els dies anteriors, l’organització de 4YFN i experts de diferents sectors van escollir entre diversos finalistes el guanyador al premi de millor startup en el sector de ‘digital media’, que va ser per Pixoneye.