Des del llançament de mSchools el 2012, més de 30.000 alumnes catalans s’han format amb èxit gràcies a les iniciatives impulsades pel programa. Fent servir la tecnologia mòbil com a principal eina d’aprenentatge, els alumnes i docents del programa mSchools representen el motor del canvi a les escoles, promovent la transformació del model educatiu tradicional mitjançant una participació més inclusiva i la introducció de les competències digitals necessàries avui dia.

Amb el propòsit de reconèixer l’esforç de tots aquests alumnes i dels seus docents, mSchools celebra al mes de juny els mSchools Student Awards, un certamen i cerimònia d’entrega de premis destinat a premiar els millors projectes realitzats pels alumnes al llarg del curs. Anteriorment coneguts com a App Awards, a la seva quarta edició aquest guardons es dirigeixen a alumnes de diferents nivells educatius, que podran participar en un dels tres concursos del certamen: App Education, Mobile History Map Challenge i Scratch Challenge, novetat d’aquest any.

Podran participar al concurs App Education els alumnes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius dels centres que en el curs 2016/2017 hagin implementat aquesta proposta didàctica. D’entre tots els projectes presentats se seleccionaran els finalistes, que participaran a la jornada mSchools Student Awards al juny i podran convertir-se en guanyadors. Es competirà en dos nivells educatius, ‘ESO’ (alumnes de 3r i 4t) i ‘Batxilletat i Cicles Formatius’. Els projectes que es presentin a la 4a edició dels Awards hauran d’emmarcar-se en una de les següents categories: ‘Comunitats sostenibles’, ‘Inclusió, equitat i educació accessible’, ‘Empresa i serveis connectats’ i ‘Creació artístico-cultural’.

Mobile History Map Challenge és un concurs dirigit als alumnes de primària i secundària que estiguin donats d’alta a la plataforma de geolocalització Mobile History Map. Les aportacions per a concursar en aquesta edició estaran emmarcades dins de dos reptes: “El Lloc dels Fets” i “Elements patrimonials emblemàtics i La Catalunya del segle XX – Records i vivències d’un temps passat”. El primer repte té l’objectiu de que els alumnes creïn contingut inèdit al voltant de fets històrics singulars ocorreguts en un dels 13 punts proposats de la geografia catalana. El segon es basa en la georeferenciació d’element patrimonials emblemàtics de Catalunya. Els mSchools Student Awards premiaran les aportacions més aconseguides en dos categories diferents: primària i secundària.

Finalment, com a novetat als mSchool Student Awards 2017, mSchools estrena un nou concurs: Scratch Challenge. Dirigit als alumnes de cicle superior de primària, aquest repte premiarà aquells estudiants que, a través del llenguatge de programació Scratch, realitzin els treballs més imaginatius i innovadors. El tema del primer repte Scratch dels Student Awards serà “Els viatges”, ja siguin reals o imaginaris.

Els mSchools Student Awards estan avalats per professionals de l’educació i de les tecnologies digitals, que avaluaran els projectes segons els criteris especificats a les bases de cada concurs i determinaran els equips guanyadors. A la convocatòria de 2016 van participar més de 4.000 alumnes, que van presentar un total de 227 projectes. 

Vols participar als mSchools Student Awards? Consulta les bases del certamen i comença a preparar el teu projecte!