La col·laboració entre startups i corporacions es consolida com a eina clau d’innovació en el procés de transformació digital que afronta la comunitat empresarial. Com més àmbits digitals afectin la realitat d’un negoci, més oportunitats d’innovació sorgeixen. Tot i això, la velocitat d’innovació d’una indústria concreta depèn directament de la convergència de tecnologies que hi actuïn.

 

Mobile World Capital Barcelona analitza el potencial del Corporate Venturing com a factor clau per la competitivitat empresarial a través de l’informe “Corporate Venturing: Achieving Profitable Growth Through Startups”. El document, elaborat per mVenturesBcn, programa d’emprenedoria i innovació de MWCapital, i IESE Business School, analitza els reptes i possibilitats d’aquest fenòmen mitjançant experiències reals a Alemanya, França o España.

 

Aquest informe s’ha presentat en el marc d’una nova sessió de Mobile Talks, el fòrum de debat sobre la transformació digital i ha comptat amb les intervencions Aleix Valls, CEO de MWCapital; Núria Betriu, directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ; Adrià Batlle, director executiu d’mVenturesBcn; i Julia Prats, responsable del Departament d´Emprenedoria d’IESE. En aquesta línia l’acte també ha comptat amb una taula rodona integrada per Edouard Rozan, Managing Director d’Idneo Ventures; Ignasi Salvador, director d’Innovació de Celsa; i Xavi Servat, director de Fluidra Accelera

 

Tal com defineix Aleix Valls, CEO de Mobile World Capital Barcelona, “es tracta d’un model híbrid en el qual tant les startups com les grans corporacions són necessàries per trobar noves solucions als problemes que enfrontem en els negocis i en la societat”. El document constata que, en ple procés de transformació digital les corporacions creen programes d’acceleració integrats per reclutar startups i ajudar-les a créixer i desenvolupar els seus negocis. “Per tal d’afrontar aquest canvi, es necessari que les corporacions integrin noves solucions i tecnologies, com el cloud, el Big Data, la intel·ligència artificial o la Internet de les Coses (IoT), entre altres, per tal d’ajustar-se eficientment al nou paradigma digital”, segons Adrià Batlle, Director Executiu de mVenturesBcn,

 

A més, al Mobile Talks es van presentar les múltiples modalitats i tendències de Corporate Venturing existents, com per exemple, el Corporate Accelerator i el Venture Client, que varien en funció del nivell de maduresa de les innovacions externes, la intensitat de l’ús de capital, el grau d’integració de la nova solució o el temps per aconseguir resultats.