La irrupció de la tecnologia a les nostres vides, el desenvolupament de nous sistemes digitals i l’alta capacitat canviant dels sistemes de negoci ens han conduït a la immersió de la Indústria 4.0. L’era digital està impactant en els processos dels serveis cap a la ciutadania i, conseqüentment, també influeixen de manera transversal en el canvi i millora dels sectors.

Mobile World Capital Barcelona i Barcelona Tech City, van organitzar una nova sessió de Mobile Talks, el fòrum de debat sobre transformació digital al voltant de temàtiques com la innovació o l’impacte de noves solucions. La sessió va analitzar les últimes tendències tecnològiques presentades al Mobile World Congress 2017 i a 4 Years From Now (4YFN). La trobada ha comptat amb un panel de debat integrat per Aleix Valls, CEO de Mobile World Capital Barcelona, Genís Roca, president de RocaSalvatella; Fabian Simmer, digital officer de Seat; José María Boixeda, director d’estratègia, tecnologia i innovació del Grupo Gas Natural Fenosa i Sergi Cortés, fundador i emprenedor en sèrie de Cink.

La sessió ha comptat amb un petit acte de benvinguda per part de Juan Baselga, director de màrqueting i corporate engagement de Mobile World Capital Barcelona i Sergi Cortés que ha obert la sessió de debat com a moderador de l’acte. La jornada ha ofert l’oportunitat de conèixer les novetats presentades al MWCongress, el congrés internacional que alberga les tecnologies més disruptivas del moment i a 4YFN, l’esdeveniment més gran en l’àmbit internacional per a emprenedors, corporacions, inversors i startups del sector digital. Segons Genís Roca, “el Mobile World Congress va decidir venir a Barcelona però Barcelona va decidir crear 4 Years From Now Barcelona”.

En aquest sentit, els ponents també van explicar les seves concepcions al voltant de com el blockchain ha transformat el concepte actual d’economia i la dificultat de monetitzar qualsevol negoci mitjançant la Realitat Virtual. Aleix Valls va explicar que “el problema de monetitzar la realitat virtual, és que aquesta és virtual i no existeix al món real”. També es van destacar les oportunitats que ofereix la IA (intel·ligència artificial) per a les empreses amb la finalitat d’anar més enllà dels algoritmes tradicionals o com el 5G i el IoT està revolucionant el sector de l’automòbil. Fabian Simmer va exposar que “el sector de l’automòbil és un gran candidat per aprofitar el 5G en la conducció autònoma. Per la seva banda, Josep Maria Boixeda va defensar que “el IoT segueix sent la gran promesa en el futur de les tecnologies”.

La jornada de Mobile Talks va arribar a la conclusió que tant 4YFN com el MWCongress han estat i continuaran sent dos factors clau que donen sentit de negoci a les tecnologies.