Mobile World Capital ha impulsat una nova iniciativa denominada “Mobile Talks Café”. Per a la seva estrena, l’esdeveniment s’ha centrat en l’economia on-demand, un dels temes més actuals en l’àmbit de la transformació digital. La sessió s’ha celebrat a l’espai mVentures, ubicat al Pier 01 de Barcelona.

Els “Mobile Talks Café” proposen un format proper i distès. Els Talks es basen en una conversa conduïda per un moderador on experts en una tendència digital generen un debat sobre les diferents oportunitats i reptes que es generen al voltant d’aquests nous models. Com a tancament de l’event, els assistents poden gaudir d’un espai de networking.

En aquesta ocasió, el títol escollit ha estat “Economía On-Demand: Reptes i oportunitats per a l’empresa predigital”. La temàtica ha permès que els assistents puguin descobrir un nou model que exigeix flexibilitat, canvis a la cadena logística, producció descentralitzada i l’aprofitament de nous models laborals per part de les companyies.

Els ponents, Diana Morato, General Manager de Deliveroo, i Oriol Marimón, CEO de eCooltra, han tingut una interessant conversa sobre com impacten aquests models en els negocis, quines oportunitats i amenaces ens presenten i quins són els exemples d’èxit de diferents sectors.

La sessió ha comptat amb una benvinguda per part de Juan Baselga, director de Màrqueting i Corporate Engagement de Mobile World Capital Barcelona i Fernando de la Rosa, fundador de Foxize que ha obert la sessió de debat com a moderador de l’acte.

 

Diana Morato ha explicat com l’economia on-demand els exigeix posar el focus en l’optimització de les relacions entre l’oferta i la demanda, cuidant sempre el triangle format pels restaurants, els seus “riders” i els clients. “L’atenció al client amb respostes en temps real” és un dels seus factors diferenciadors per a la ponent. Diana ha explicat que la seva velocitat de creixement els genera un aprenentatge constant, “El super growth, ens genera també super problemes”.

L’Oriol Marimón explica que la seva companyia parteix d’un aprofitament de la “sharing economy” per arribar fins a l’economia sota demanda. Segons l’Oriol, “és fonamental l’escala i la massa crítica així com disposar de la flota més gran a les ciutats que opera”. eCooltra creu que l’hàbit genera la demanda i aposten pel desenvolupament d’alternatives en la mobilitat de les ciutats. “L’entrada de grans players i alternatives construeix hàbits i crea una cultura d’ús que és molt beneficiosa per al nostre model”.

El moderador, Fernando de la Rosa, ha destacat que “l’experiència educa”. També ha parlat sobre la importància de la innovació centrada en la dada. Argument amb el qual han coincidit els ponents donada la importància de testejar, provar i canviar d’una manera àgil i flexible aquests models de negoci.

El públic ha intervingut durant tota la sessió amb preguntes i respostes generant un debat d’interès per als assistents. Gràcies a les aportacions dels oients, aquest primer “Mobile Talk Cafè” s’ha tancat amb conclusions interessants com que l’economia on-demand proposa múltiples oportunitats i està impulsant profunds canvis en l’experiència del client, els models de negoci, la cadena de valor i els mercats laborals.