Empreses com Facebook, Amazon, AirBnB o Twitter s’han convertit en sinònim de casos d’èxit i referents clau en la innovació digital. Ens referim a marques, a empreses, a plataformes… Ara bé, si mirem més enllà, ens adonarem que rere cadascun d’aquests èxits hi ha una història de lideratge digital.

Qui són alguns d’aquests líders digitals i amb quins llibres se’n van a dormir?

 

  1. Mark Zuckerberg

Creatividad S.A.

El fundador de Facebook és un lector àvid i entre els llibres que l’han inspirat a l’hora de desenvolupar una de las xarxes socials més potents del moment hi ha “Creatividad S.A”. En aquest llibre, Ed Catmull explica la fascinant història de la creació i evolució de Pixas, una de les principals empreses d’animació.

 

  1. Jeff Bezos

El dilema de los innovadores

 

A més de fundador d’Amazon, Jeff Bezos és un dels grans visionaris del cloud computing. Va aconseguir, abans que ningú, tenir la visió d’allò que internet esdevindria en uns anys. Al llibre “El dilema de los innovadores” l’autor comparteix els principis bàsics per a afrontar la innovació sense perdre la posició de lideratge i hi analitza alguns dels èxits i fracassos més rellevants de l’era digital.

 

  1. Bill Gates

 Las buenas ideas. Una historia natural de la innovación

 

Bill Gates és un dels empresaris més reconeguts dels inicis de l’era digital en l’època dels primers ordinadors personals. Informàtic, filantrop i fundador de Microsoft, es va saber avançar i ésser un dels pioners en la cursa informàtica,  juntament amb Steve Jobs, creador d’Apple. En el llibre Steven Johnson, una autoritat mundial en xarxes, innovació i tecnologies de la comunicació, reflexiona sobre les diferents fonts de la creativitat.

 

  1. Biz Stone

 Cosas que me contó un pajarito

Biz Stone, cofundador de Twitter, explica en aquest llibre autobiogràfic la història de com va aconseguir crear una empresa de popularitat mundial a partir d’un servei de microblogging. Una empresa que avui té més de 300 milions d’usuaris i que, a més de fer-lo milionari, l’ha convertit en un referent de l’era digital.

 

  1. Brian Chesky

The Sharing Economy
Brian Chesky, fundador d’AirBnB, és un jove dissenyador industrial que va trobar “una solució innovadora per a problemes habituals” amb el resultat que, en menys de 10 anys, AirBnB és ja un líder indiscutible de l’economia col·laborativa i disposa de milions d’amfitrions de gairebé 200 països.

Ja recomanat via Twitter per Brian Chesky, aquest llibre d’Arun Sundararajan recull els principis d’una nova economia molt lligada amb l’era digital: l’economia col·laborativa. És una nova manera de fer negocis basada en el compartir i empesa per les noves oportunitats de la transformació digital.

Heus aquí alguns dels llibres que et proposem per a inspirar-te aquest estiu i ajudar-te a obrir la ment envers noves maneres de veure la transformació digital. Al setembre tornarem amb més GoingDigital’s, més experiències y més tendències digitals.