El nou curs escolar ja està aquí! I la seva arribada comporta també l’arrancada de mSchools, el programa educatiu de Mobile World Capital, que amplia la seva oferta formativa amb novetats i nous continguts. L’any passat, més de 30.000 alumnes van millorar les seves competències digitals gràcies a les iniciatives de mSchools. Preparats per a batre el rècord?

2a edició d’EduHack: Design Thinking i cocreació

Després de l’èxit de la 1a edició, la jornada de cocreació col·laborativa impulsada el 2016 es trasnforma enguany en un procés més ambiciós, que en total s’allargarà durant dos anys i estrenarà diverses novetats.

A diferència de la 1a edició, la sessió inicial d’EduHack 2017-2019, que tindrà lloc el dissabte 18 de novembre, se celebrarà a 4 seus de forma simultània ─Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida─ per a que més de 900 docents i professionals de l’educació dissenyin, dividits en equips, experiències innovadores per a l’aula, el centre i la comunitat escolar integrant l’ús de la tecnologia digital.

Una altra de les novetats de la 2a edició de mSchools EduHack és la creació de la plataforma EduHack, una web que donarà suport als participants al llarg de tot el procés. En aquesta plataforma trobaran eines, materials i guies de treball per a assegurar l’èxit de tot el procés, a més d’oferir l’accés a facilitadors, professionals que orientaran els diferents equips i els seus projectes.

Està previst que, d’aquesta edició, en resultin 60 prototips pilot de propostes didàctiques innovadores, inclusives i digitals; que impactaran en uns 100 centres, 250 docents i 5.000 alumnes.

El període oficial d’inscripció és del 9 al 29 d’octubre. Inscriu-t’hi ja!

 

Scratch Challenge: el pensament computacional com a eina creativa

mSchools amplia enguany el Scratch Challenge per a oferir des de l’inici de l’any escola el curs Scratch: es basa en un conjunt de materials modulars dirigit a alumnes de cicle superior de primària i 1r i 2n d’ESO.

El curs, descarregable des de la web de XTEC, amplia els recursos formatius relacionats amb l’ús i aprenentatge del llenguatge de programació Scratch. Aprendre amb Scratch facilita la creació d’històries interactives, simulacions, jocs i animacions, promovent la lògica matemàtica i el pensament computacional.

Progressivament s’aniran llançant nous mòduls per a enriquir l’oferta de materials d’aula, que es complementaran amb l’organització de sessions formatives presencials i virtuals per a la comunitat docent.

Tal i com va succeir al curs anterior, any d’implementació de la iniciativa, els alumnes que treballin amb Scratch tindran l’oportunitat de participar als mSchools Student Awards.

Quant temps fa que aprens amb mSchools? Explica’ns la teva història!

Més de 1.800 docents de tota Catalunya utilitzen cada dia recursos i eines desenvolupades per mSchools per a introduir als seus centres educatius una manera diferent d’ensenyar. Ara volem conèixer totes aquestes petites històries que fan de mSchools un programa educatiu únic: busquem docents, directors de centre i alumnes que vulguin explicar-nos la seva experiència, volem sentir la vostra veu!

Apuntar-se és molt fàcil: només cal que ompliu aquest formulari d’inscripció, descrivint breument qui sou i què voleu explicar-nos. Teniu temps fins el 25 d’octubre!

Converteix-te en la veu de mSchools! #mSchoolsBuscaHistòries