Imagen | CollegeStartup

Els Millennials o la generació Y (nascuts entre els anys 1985 i 1994) són els encarregats de marcar les tendències en el sector de les noves tecnologies. Les seves idees, les seves maneres d’actuar i la seva forma de comunicar-se fan que la majoria de serveis tradicionals, com el sector financer, hagin d’adaptar-se als nous temps. Renovar-se o morir.

El present i el futur és mòbil i els bancs han de plantejar-se si tenen sentit les seves sucursals físiques per a cobrir les necessitats dels Millennials. Avui en dia, són molt pocs els que acuden a una sucursal bancària per a conèixer l’estat de les seves finances. Prefereixen consultar-lo amb el seu smartphone mentre es desplacen per la ciutat.

Aquestes afirmacions se sostenen amb les dades del recent estudi publicat per Gemalto, fabricant de SIMs i proveïdor internacional de solucions mòbils per al sector financer. Només un 3% dels Millennails no té smartphone. El 92% disposa de mòbil, un 42% té tauleta i un 38% té els dos dispositius. A més, un 70% està connectat durant més de dues hores al dia i un 37,7% ho fa durant més de cinc hores.

Si ens centrem en les dades específiques de l’estudi sobre el sector financer, un 27% dels enquestats asseguren que mai han anat a una sucursal bancària. Prefereixen els serveis online. Un 62% asseguren que utilitzen, mínim un cop al mes, un servei de banca online a través del seu smartphone o tauleta. Unes dades que parlen per si soles.

millenials mobile

Però, què els hi mou a ignorar un servei tan tradicional com és acudir a un banc? Consideren que a través del seu smartphone poden tenir més control de les seves finances. Es senten amb més poder i més independència. Són natius digitals i només conceben el seu món a través dels seus smartphones. Si no és mòbil, no és banc.

A més, tot el procés ha de ser molt senzill i necessiten tenir a mà els mateixos serveis que tindrien si visitessin una sucursal física. Estan acostumats a navegar per internet, penjar fotos a Instagram, fer piulades d’una manera molt senzilla i intuïtiva. Segons l’estudi de Gemalto, si les aplicacions financeres no són bones o el seu banc no disposa d’una d’elles, són capaços de canviar de banc. Amb els milleannials no es juga.