Imatge | Simple

Les sucursals bancàries i les velles llibretes d’estalvi són cosa del passat. La gestió dels assumptes financers ha arribat amb força als smartphones: la presència de les entitats bancàries al món mòbil és cada vegada més gran.

Al cap i a la fi, és el que demanen els usuaris: els nadius digitals han crescut amb un telèfon intel·ligent, així que, pels seus hàbits, prefereixen portar el banc a la butxaca i no haver de trepitjar una sucursal. Les coses senzilles, sense tràmits, sense cues, sense haver de barallar-se amb senyors amb corbata. Una enquesta recentment realitzada pel fabricant de SIMs Gemalto va donar a conèixer dades reveladores: el 62% dels joves consultats utilitza, almenys una vegada al mes, algun servei de banca en línia des d’un dispositiu mòbil; i una cosa que és encara més significatiu: prop d’un 30% d’aquests nadius digitals no ha trepitjat mai l’oficina d’un banc.

Així, els bancs tradicionals no semblen tenir elecció i, a poc a poc, abracen el món mòbil llançant apps a través de les quals els seus clients poden dur a terme les mateixes operacions que en una sucursal física. Segons la consultora Gartner, el 2016 el 25% dels principals bancs del món tindran la seva pròpia app.

Es tracta de tot un repte per a les entitats financeres, que no solament hauran de crear les aplicacions simples, fiables i útils que esperen els seus clients, sinó que hauran de competir amb un nou rival: els bancs que ja són directament mòbils.

number26

Aquest nou tipus de bancs ha nascut en el món online i la seva única oficina és una app. Ofereixen als seus clients just el que busquen: estar presents des del seu origen a la pantalla d’un mòbil.

Un d’aquests bancs mòbils és Number26. Aquest banc alemany, que acaba d’aconseguir 10 milions d’euros de finançament, opera exclusivament a Alemanya i a Àustria, però planifiquen ja el seu desembarcament a altres països europeus. No busquis les seves sucursals al centre d’Europa: tot succeeix al telèfon dels seus clients, als quals els porta poc més d’un minut obrir un compte.

A partir d’aquí, l’aplicació es converteix en el taulell de Number26. Després de rebre una targeta associada al compte, els usuaris poden fer-ho tot des de l’app: activar la possibilitat d’aprovar les compres amb la targeta des del mòbil, establir límits a la targeta o desactivar els pagaments en línia entre altres coses. Tot, sense perdre matins sencers fent cua en una oficina.

simple bbva

Un altre cas de banca mòbil és el de Simple, la plataforma creada el 2009 als Estats Units i adquirida fa un any pel BBVA. Simple permet als seus clients accedir al seu extracte de despeses d’altres entitats financeres per controlar la seva despesa global des d’una mateixa app. Sense despeses ni comissions, els usuaris amb un compte a Simple poden fer transferències instantànies i marcar un objectiu d’estalvi (amb el permís de la targeta de dèbit associada al compte, és clar). Tot això, com expliquen al seu web, sense perdre de vista ni un moment la sucursal, que ara va amb tu allà on vagis.

Així, una cosa tan habitual com fer cua per arribar al taulell d’un banc i posar al dia la cartilla sembla estar en perill d’extinció. Ara el banc va a la butxaca i, de fet, pot ser que mai arribi a tenir una oficina física. ¿Per què l’hauria de necessitar?