Imatge | Ken Neoh

Hi ha una sèrie de rutines que es repeteixen dia rere dia al llarg de la vida. Una d’aquestes és obrir l’armari cada matí i escollir el que serà el look de la jornada. El que per a alguns és un moment especial, excitant i divertit, per a d’altres es transforma en una operació que inevitablement cal realitzar abans de sortir de casa.

Què fer per no anar vestit sempre igual? En revistes, pel carrer i en bars i discoteques se solen veure peces de roba que voldríem per a nosaltres mateixos, però a l’hora d’adquirir-ne una d’igual o similar no sabem ni per on començar. Les botigues físiques, amb aquells munts de roba i aglomeracions, sovint no ofereixen una solució real al consumidor. I les botigues online, els ecommerce, encara estan en procés de guanyar-se la plena confiança del gran públic. Al final, una combinació de desconeixement i manca de temps fa que vestir a la moda esdevingui una tasca àrdua i difícil.

Wide Eyes Technologies ha desenvolupat una tecnologia dissenyada per actuar com a pont entre el retailer i el consumidor. A través d’un software de cerca visual per aplicacions i webs basat en big data, les diferents eines d’aquesta startup ajuden a trobar aquells ítems que els usuaris estan buscant, ja sigui roba, sabates o accessoris.

La tecnologia creada per Wide Eyes permet que l’usuari, en fotografiar un article amb el seu dispositiu mòbil, consulti en una extensa base de dades les botigues en què pot obtenir un producte de les mateixes característiques. Una altra de les possibilitats és pujar a l’aplicació una imatge de la peça de roba pròpia amb l’objectiu de trobar articles que la complementin, a partir de les últimes tendències d’estil. Per a la indústria de la moda aquesta eina suposa una infinitat de possibilitats, ja que significa una nova manera d’accedir als ecommerce. Utilitzant Wide Eyes Technologies, les botigues virtuals poden incrementar els seus beneficis i la seva ràtio de conversió en un 30%, segons la pròpia companyia.

La startup, que va participar a la trobada d’startups mobile 4 Years From Now a l’edició de 2015, comercialitza per ara tres productes diferents, segons el tipus de necessitat i el públic potencial al que va dirigida l’acció comercial.  We Vision, We Recognize i We Recommend són les diferents cares d’un projecte de cerca visual que identifica, busca, compara i relaciona. Tot això a partir d’una tecnologia molt fàcil d’instal·lar i adaptable a tot tipus de negoci, des de pimes fins a multinacionals.

WE2

Imatge | Wide Eyes Technologies

Models de negoci com el desenvolupat per Wide Eyes són, sens dubte, una manera de rellançar l’economia en la indústria de la moda. El sector fins a principis de 2015 comptava també amb una altra poderosa eina que, actuant com a metacercador dins de centenars d’ecommerce, trobava per als usuaris articles de determinades característiques. The Find, sota el lema “una cerca, totes les botigues, qualsevol producte”, utilitzava un potent motor de cerca per oferir al consumidor una experiència personalitzada. Com més cerques es realitzaven, més complet era el perfil del comprador dins la plataforma, i més suggeriments ad hoc es podien realitzar. Gràcies precisament a aquesta capacitat de personalització de l’eina, al març de 2015 Facebook va comprar The Find amb l’objectiu d’utilitzar la seva tecnologia per refinar la precisió de la seva pròpia plataforma d’anuncis.

Amb tot això, a partir de l’estandardització de tecnologies com les proposades per The Find i Wide Eyes Technologies, es fomentarà i impulsarà la indústria de la moda per millorar l’experiència de compra de l’usuari i, com no, la qualitat del seu armari.