Impulsar la creació d’un ecosistema digital amb capacitat transformadora i consolidarà Barcelona com a referent de la transformació mobile sempre han estat un dels objectius de Mobile World Capital Barcelona. Per això, des dels seus inicis, la Fundació ha impulsat diferents programes relacionats amb els principals motors del desenvolupament d’una comunitat: l’educació, la salut, l’emprenedoria i la innovació, i el teixit productiu.

En la seva vocació de voler generar les condicions òptimes perquè empreses i agents de diversos àmbits puguin dur a terme aquesta transformació, Mobile World Capital Barcelona posa en marca mVenturesBCN, una iniciativa destinada a portar talent internacional i a impulsar la creació d’empreses de base tecnològica.

mVenturesBCN compta amb el suport i la col·laboració del Ministeri d’Industria, Energia i Turisme, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Fira de Barcelona. El projecte, que funcionarà a ple rendiment a partir del mes de novembre, serà dirigit per Aleix Valls, director del Programa d’Emprenedoria i Innovació de MWCB i responsable de 4 Years From Now, la plataforma de negoci para la creixent comunitat de startups tecnològiques a escala global.

Aleix_mVentures

Línies d’actuació

mVenturesBCN centra la seva activitat en dues iniciatives:

  • La primera i més immediata és el ‘Programa d’Acceleració’, centrat a atraure a 3 programes internacionals perquè s’instal·lin a Barcelona i accelerin a 90 startups en els pròxims 3 anys. mVenturesBCN crearà aliances estratègiques empresarials —joint ventures— amb cada programa d’acceleració seleccionat. Cada nova societat tindrà la seu a Barcelona i invertirà i gestionarà el desenvolupament d’un programa d’acceleració específic, per impulsar fins a 90 startups nacionals o internacionals.
  • mVentures també treballarà conjuntament amb universitats i centres d’investigació per a convertir els actius tecnològics en realitats empresarials. Mitjançant el ‘Programa de Transferència Tecnològica’, mVenturesBCN fomentarà la creació de startups que generin nous projectes i productes centrats en línies d’investigació –algoritmes, nous dispositius, materials, etc.- que puguin tenir una aplicació directa al mercat.

El programa de transferència tecnològica ha previst la creació de 20 empreses de base digital nascudes a partir del desenvolupament de línies d’investigació d’universitats i centres de I+D+i en els pròxims tres anys. Aquestes solucions de tecnologia avançada acceleraran la transformació dels models productius actuals, potenciant l’evolució de la societat.

En definitiva, la iniciativa mVenturesBCN reforçarà la posició de Barcelona, Catalunya i Espanya en relació a la captació de talent i la creació d’oportunitats. Gràcies a mVenturesBCN, Barcelona es consolidarà com un dels principals entorns de negoci digital per emprenedors, startups i inversors a l’àmbit global.

Captura de pantalla 2015-10-23 a las 10.45.50 copia