Avui en dia la tecnologia està present a pràcticament tots els serveis que un ciutadà pot necessitar. Comprar online, consultar la informació meteorològica via smartphone, o conèixer a través d’aquest mateix mitjà quants minuts trigarà a venir l’autobús, són accions que qui més qui menys està acostumat a realitzar. A una societat on les TIC gaudeixen d’un elevat índex de penetració, és fàcil que aquelles persones amb dificultats per manejar aquestes eines mòbils ràpidament es quedin enrere.

Per facilitar l’aprenentatge i l’intercanvi de coneixement tecnològic, al novembre de 2014 Mobile World Capital Barcelona i Telefònica van impulsar l’Escola MWCentre, un espai dins de l’edifici de Plaça Catalunya destinat a impartir activitats formatives gratuïtes per tots els públics.

Durant el seu primer any de vida, més de 3.500 persones de totes les edats i tots els nivells han passat pels 420 cursos desenvolupats per l’Escola MWCentre: nens, estudiants i persones de mitjana i tercera edat –però també professionals de petites empreses- que han volgut iniciar-se en la tecnologia o ampliar els seus coneixements.

Els cursos de l’Escola MWCentre s’han estructurat a través de tres tipologies concretes:

  • Cursos Coneix: Conferències i xerrades divulgatives sobre tendències i novetats.
  • Cursos Aprèn: Tallers monogràfics sobre dispositius, sistemes operatius o aplicacions específiques, amb resolució de dubtes i debats.
  • Cursos Practica: Sessions para practicar el maneig de dispositius i aplicacions guiades per un expert de la matèria.

15200159213_ae380bacdf_o

Els nens, per exemple, s’han iniciat en programació i robòtica; els joves han après a construir i gestionar la seva marca personal digital; els pares han descobert els avantatges i perills d’internet; els sèniors han pogut incorporar la tecnologia al seu dia a dia i els professionals han rebut formació per fer créixer el seu negoci. En definitiva, un programa complet destinat a estimular la curiositat de les persones i a ajudar-les a créixer de forma personal i professional.

Següent repte: Escola d’Emprenedors

Coincidint amb l’aniversari de l’Escola MWCentre, el pròxim 18 de novembre Mobile World Capital i Telefònica renoven la seva aliança per llançar l’Escola d’Emprenedors, una iniciativa per promoure i donar suport a noves idees de negoci.

Les activitats formatives de l’Escola d’Emprenedors estan dirigides a tots aquells emprenedors i empresaris que comptin amb una idea de negoci, vulguin llançar un projecte de nova creació o vulguin expandir l’abast de la seva empresa. Els cursos tindran lloc cada dimecres, seran gratuïts i, com en el cas de l’Escola MWCentre, tindran diferents formats, entre tallers, jornades i sessions de formació. Les activitats se centraran en temes diversos, des del desenvolupament d’una idea de negoci a la detecció d’oportunitats de mercat, passant per l’elaboració d’un pla d’empresa. També hi haurà sessions destinades a informar sobre noves tendències o reformes legislatives.

12972643584_23cc40b2be_o

A cada curs hi podran participar fins a 20 emprenedors, que se seleccionaran en funció de les seves inquietuds, la capacitat de compromís amb les exigències del programa i el potencial creatiu i emprenedor del sol·licitant. D’aquesta manera l’Escola d’Emprenedors garanteix un elevant aprofitament dels cursos.

Gràcies a aquestes iniciatives formatives, Mobile World Capital Barcelona i Telefònica ajuden a promoure el coneixement tecnològic entre la ciutadania, impulsant no només la creació d’un nou teixit empresarial, sinó facilitant que qualsevol persona millori la seva qualitat de vida.