Representen el futur de la innovació tecnològica. Els joves d’entre 14 i 18 anys que han participat a la segona edició de mSchools Techcamp són part d’una generació destinada a transformar les nostres vides en l’àmbit digital.

Tots ells van guanyar els App Awards 2016, el concurso anual que premia els millors projectes digitals desenvolupats a les aules de secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, en el marc de la proposta didàctica App Education.

Del 23 al 31 de juliol, els alumnes premiats als App Awards van viure una experiència d’immersió tecnològica centrada en la Internet de les Coses i Big Data, combinant un programa teòric i pràctic de 27 hores lectives – a mode d’extensió de la formació rebuda a les aules durant el curs- amb activitats d’oci a l’aire lliure.

A la primera fase del programa, els alumnes van aprendre nocions de domòtica a partir de tasques pràctiques en base a tres projectes guiats: la sintonització d’una ràdio a través d’internet, el disseny d’un simulador que permet controlar de forma remota els llums d’una casa i la creació d’una alarma de control de presència a partir de la connexió de sensors de moviment i de so. Per a fer-ho van treballar en equips mitjançant l’ús de dispositius com Raspberry Pi, plaques Arduino i diversos sensors, entre d’altres. A totes les sessions es va treballar de forma àgil, amb explicacions dinàmiques i una metodologia d’aprenentatge visual i eminentment pràctica.

28343341220_d43ea04aa9_o

 

Un cop adquirits els principals coneixements, els equips van passar a desenvolupar les seves pròpies solucions domòtiques a través de prototips, que van presentar enfront la resta d’alumnes i de pares assistents el darrer dia de l’estada.

Segons Ramón de la Rosa, un dels docents del programa lectiu, en aquesta segona edició de mSchools TechCamp els alumnes estan molt motivats, “els hi encanta el que fan i els estem ajudant a desenvolupar la seva creativitat en l’àmbit digital.” De la Rosa afirma inclús que molts dels dubtes que aquests alumnes plantegen podrien haver estat formulades per qualsevol professional en actiu. 

D’altra banda, i a partir de les dades de participació de la segona edició de mSchools TechCamp, Ramón de la Rosa constata que cada cop hi ha més dones que desitgen desenvolupar la seva carrera en l’àmbit de les TIC. En aquesta edició, de fet, el percentatge per gèneres d’iguala en un 50%. “Que el número de nois i noies sigui idèntic és força positiu, equilibra molt els equips.

 

Vols ser un dels participants de l’edició de 2017 de mSchools TechCamp? Escull App Education!