La fundació Mobile World Capital Barcelona ha presentat l’informe “Oportunitat de l’Economia Digital a Espanya. Com la digitalització pot accelerar l’economia espanyola” en el marc de la 31ª Trobada d’Economia Digital i Telecomunicacions “La Realitat Digital d’Espanya”, celebrat a Santander del 4 al 6 de setembre. L’estudi, realitzat per Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la consultora Accenture, analitza l’estat de la transformació digital a Espanya i les seves oportunitats de millora, i ha comptat, durant la presentació, amb el Director d’Estratègia de MWCapital, Jordí Arrufí, que ha fet de moderador, i les ponències d’Alberto Zamora, Managing Director d’Accenture Espanya, Portugal i Israel, i Ignasi Salvador, Director d’Innovació de Celsa Group.

L’informe, basat en l’anàlisi de tres palanques principals de transformació digital (talent, tecnologies i acceleradors digitals), col·loca Espanya per darrere de líders mundials com Estats Units, Regne Unit i altres països europeus, per causes com l’escassetat de talent digital, la falta d’estratègia digital i inversió en tecnologia, un marc regulatori poc definit i accés limitat al finançament, i mostra una clara oportunitat de creixement i millora, així com aquells aspectes en els quals s’ha de fer major recalcament per accelerar el procés de transformació de l’economia.

L’oportunitat de creixement del PIB d’Espanya podria ser d’un 3,6% addicional (40.628 milions d’euros) al previst per 2021 si s’accelera la digitalització del país. Un procés que passa per mesures com polítiques fiscals d’incentivament, l’adequació de la regulació per disminuir barreres d’accés a la tecnologia, incrementar la seguretat i protecció de dades, l’adequació dels centres educatius en infraestructures i currículum, així com fomentar i impulsar la creació de centres d’innovació.

La definició d’una estratègia digital ambiciosa a gran escala es presenta com un primer pas per permetre el creixement econòmic d’Espanya. Requalificació professional, nous models de treball i el foment de talent lideren els canvis en capacitació, mentre que, quant a recursos tecnològics es refereix, inversió en infraestructures, desplegament de tecnologies 5G i formes de col·laboració entre startups, pimes i corporacions es postulen com a palanques de canvi.

Per accedir al resum executiu de l’informe, clic aquí.