El fet de presentar el nostre projecte als Mobile Learning Awards, i haver resultat guanyadors, ha estat una molt bona experiència. Ara som molt més visibles i podem compartir les nostres bones pràctiques amb altres escoles, especialment aquelles amb alumnes amb moltes dificultats i molt pocs recursos”. Així és com Julio Domínguez, director de l’Escola Sallarès i Pla de Sabadell, explica la seva experiència als mSchools Mobile Learning Awards, concurs que premia els projectes innovadors creats per docents i escoles de Catalunya que integrin l’ús de la tecnologia mòbil a l’educació.

Com en Julio i la seva escola, centres educatius i AMPAs o AFAs de Catalunya participaran en la sisena edició dels Mobile Learning Awards en la modalitat d’Escoles innovadores en l’aplicació de les tecnologies digitals. Compartir experiències entre escoles i entre docents és el fet que més valorem del que ha suposat la nostra participació dins del món mSchools. Una gran experiència que recomanem a tothom”, afirma Domínguez.

L’Escola Sallarès i Pla va aconseguir el primer lloc a la cinquena edició del concurs gràcies al projecte ‘Les TAC a l’abast de tothom’. El seu objectiu era apropar les noves tecnologies a tots els alumnes de l’escola per evitar l’escletxa tecnològica i així poder facilitar la igualtat d’oportunitats de tots els nens i nenes i que poguessin fer-ne un ús responsable.

En l’edició del 2018, docents i estudiants de magisteri de tot Catalunya també poden competir en la modalitat “Millors experiències i propostes d’aula amb tecnologies digitals”. “Participar als Mobile Learning Awards de mSchools i poder conèixer els projectes que es fan a altres escoles i instituts va ser molt enriquidor. Ens anima a continuar per aquest camí tecnològic”, assegura en Nacho Galvez, docent de l’Escola El Turó, a Montcada i Reixac, i guanyador de l’última edició dels Mobile Learning Awards en aquesta categoria.

El seu projecte ‘Otto, el robot bíped’ es basa en un mecanisme per introduir la robòtica educativa amb filosofia “maker” al seu centre, on ja porten un parell de cursos treballant el disseny i la impressió 3D i “una mica” la programació amb la plataforma Code.org. “Amb aquest projecte es dóna una perspectiva als alumnes de com les diferents branques tecnològiques que treballen, programació i disseny 3D, es combinen per donar forma a aquest robot”.

Fins al pròxim 11 de febrer, els docents, futurs docents, centres educatius centres i AMPAs o AFAs de Catalunya que vulguin poden inscriure’s a l’edició 2018 dels Mobile Learning Awards, i compartir així les seves propostes per fomentar l’aprenentatge amb tecnologia mòbil en qualsevol de les dues modalitats que reconeixen aquests guardons.

En la darrera edició del concurs, mSchools va aliar-se amb European Schoolnet per oferir als guanyadors cursos a Bruselles i enfocats a l’aplicació de noves formes d’ensenyar a l’aula amb recursos tecnològics. Després de l’èxit rotund de l’aliança, els MLA tornen a repetir la fórmula per guardonar els guanyadors d’aquesta edició amb nous premis.

La cerimònia de la sisena edició dels Mobile Learning Awards se celebrarà el dia 1 de març, dins el marc de l’esdeveniment anual més important de la indústria mòbil, el Mobile World Congress.

Vols participar als Mobile Learning Awards 2018? Informa-te’n!

Consulta les bases.