El passat 27 i 28 de febrer mSchools va participar a la segona edició de YoMo Barcelona, el primer Festival del mòbil per a joves que fusiona ciència i tecnologia amb el mòbil. Més de 10.000 joves i 4.000 educadors van poder gaudir de tallers, conferencies i activitats interactives vinculades a les disciplines STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques).

Enguany, la proposta de mSchools a YoMo Barcelona va centrar-se en el Teacher Track, tallers i sessions simultànies oberts a docents amb l’objectiu d’experimentar les propostes educatives que ofereix el programa i aprendre a aplicar-les a l’aula. ‘‘Em sembla molt interessant plantejar aquestes idees a les aules perquè els alumnes hi puguin interaccionar d’una forma interactiva i jugant, per aprendre coses noves’’, ens explicava en Miguel Ángel Cerdá, docent de l’Institut Apel·les Mestres de L’Hospitalet de Llobregat.

“Estem aprenent de primera mà com programar al taller de l’Scratch Challenge per després poder-ho explicar als nostres alumnes amb seguretat”, comentaven les docents Silvia Sillero i Maria Belén Rodríguez, de l’Escola Àngela Roca de Viladecans, sobre la seva experiència amb les activitats de mSchools a Yomo.

Durant dos dies, el Teacher Track oferia als educadors tallers de formació en georeferenciació de projectes amb Mobile History Map, sessions per aprendre a programar amb Scratch Challenge o un taller d’emprenedoria i programació amb App Education. A més, els docents també van poder assistir a la mSchools Toolbox Marathon, on experts van compartir continguts i aplicacions educatives disponibles a mSchools Toolbox, la plataforma adreçada a escoles, docents, famílies i alumnes per tractar continguts educatius que encaixen als plans d’estudis actual.

“Conèixer propostes com Mobile History Map ha estat molt profitós perquè crec que serà una bona oportunitat pels alumnes i professors per poder conèixer millor l’entorn del centre i de la nostra ciutat i estar al dia amb la tecnologia”, explicava l’Anna, professora de l’Institut Sunsi Móra de Canet de Mar, de la seva assistència a les tardes mSchools.

L’objectiu d’aquests tallers ha estat dotar als professors de continguts i eines tecnològiques per fer un canvi positiu en la seva docència. ‘‘El taller de Ciència al mòbil amb mSTEAM m’ha semblat molt interessant, amb objectes i experiments fàcils de reproduir més endavant que m’agradaria aplicar poc a poc a les aules per tal de que sigui una manera ‘diferent’ de tractar la ciència’’, assegura en Carles Martínez, de l’ Escola Jaume Balmes de Corbera de Llobregat.

YoMo també va acollir la segona sessió presencial de mSchools EduHack, la hackató educativa pionera a Catalunya on docents, futurs docents i experts de la indústria dissenyen experiències innovadores per l’aula a través de l’ús de la tecnologia digital i el design thinking. Més de 220 docents implicats en aquest procés de cocreació van reunir-se per continuar desenvolupant i perfilant els seus projectes educatius. La tercera sessió EduHack tindrà lloc el pròxim 11 de juliol.

Pots veure aquí la galeria completa d’imatges de mSchools a YoMo 2018.