Mobile World Capital Barcelona i Huawei inauguren el curs ‘Fullstack Development’ per impulsar la formació tecnològica de persones en situació de vulnerabilitat

Mobile World Capital Barcelona i Huawei inauguren el curs ‘Fullstack Development’ per impulsar la formació tecnològica de persones en situació de vulnerabilitat

  • El projecte s’emmarca a l’acord de col·laboració entre Huawei i la Fundació Mobile World Capital Barcelona, ​​dins del programa ‘BCN Inclusive Coding‘.
  • El curs neix amb la missió de reduir la bretxa de talent digital entre les persones en risc d’exclusió, a través de la formació en desenvolupament web i, així, afavorir-ne la incorporació al món laboral i millorar-ne les competències digitals.
  • El programa durarà 7 mesos i formarà 33 persones, totes tutelades per la Fundació Convent de Santa Clara, a Manresa.

Aquest matí, Jordi Arrufí, director de Barcelona Digital Talent, el programa de talent de Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), Therese Jamaa, vicepresidenta de Huawei Espanya, i Sor Lucía Caram, directora de la Fundació Convent de Santa Clara, han inaugurat el curs ‘Fullstack Development’, una formació de reorientació professional adreçada a persones en situació de vulnerabilitat.

Al projecte, inclòs dins la iniciativa ‘Barcelona Inclusive Coding’, hi participarà un grup tutelat pel Convent Santa Clara i es formarà a 33 persones de 16 nacionalitats diferents. ‘Fullstack Development’ durarà set mesos i comptarà amb 850 hores presencials, en les quals es treballarà un calendari de continguts ampli que inclou el coneixement i domini de les tecnologies Java, Javascript, Angular i React.A més, els participants tambées formaran en competències digitals orientades al desenvolupament de tecnologies digitals d’avantguarda gràcies a la ‘ICT Academy’ de Huawei.

Durant la presentació, Arrufí ha sostingut que una vegada més, des de la Fundació, posem l’accent a les persones en risc d’exclusió. Amb aquest curs, esperem ajudar aquest col·lectiu a la seva inserció al sector tecnològic. És una gran oportunitat que ens permet seguir amb la nostra tasca d’acompanyar el talent en la seva formació a les disciplines digitals més demandades pel mercat”.

En aquest sentit, el curs s’emmarca en el conveni de col·laboració entre Mobile World Capital Barcelona i Huawei, sent la primera iniciativa que arrenca després de la signatura al febrer. L’acord va néixer sota l’objectiu de promoure i desenvolupar programes relacionats amb les comunicacions intel·ligents i que comprenen tots els àmbits de treball de la Fundació.

En aquest context, Therese Jamaa, vicepresidenta de Huawei Espanya, afegeix que “aquesta iniciativa reforça l’enorme potencial de la tecnologia per assolir un món més inclusiu i igualitari. Esperem que suposi un veritable impuls perquè s’obrin opcions laborals per a les persones que participen al curs i amb això ajudar a la seva integració”.

Barcelona Inclusive Coding’, una iniciativa per combatre la bretxa digital entre les persones en situació de vulnerabilitat

Actualment, la demanda de talent digital ja supera les xifres prepandèmia a Barcelona, ​​amb un augment del 43% respecte a l’any 2021. Tot i això, aquesta no arriba a cobrir-se amb l’oferta actual. En aquesta línia i, tenint en compte que actualment el 26% de la població catalana viu en situació de risc d’exclusió social, formar en competències digitals “és més necessari que mai”, apunta Arrufí.

Per això, el 2021, amb l’objectiu de dirigir i ampliar l’abast d’aquesta estratègia, neix BCN Inclusive Coding, un programa impulsat per Mobile World Capital, Creu Roja Catalunya, Factoria F5, Fundació Intermèdia, Open Cultural Center i Fundació Esplai, que treballa per facilitar l’accés a programes de formació especialitzats i en què participen més de 30 empreses tecnològiques amb un interès especial en la contractació d’aquest tipus de perfils.

SOBRE MOBILE WORLD CAPITAL BARCELONA

Mobile World Capital Barcelona és una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones a escala global. Amb suport públic i privat, MWCapital centra la seva activitat en quatre àrees: l’acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital; la transformació de la indústria mitjançant la tecnologia digital; el creixement del talent digital entre les noves generacions i els professionals; i la reflexió sobre limpacte de la tecnologia a la nostra societat. Tot plegat, els nostres programes estan transformant de manera positiva l’economia, l’educació i la societat.

MWCapital acull MWC a Barcelona i és la fundadora de 4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negocis per a la comunitat de startups present a tots els esdeveniments de MWC a tot el món.

SOBRE HUAWEI

Fundada el 1987, Huawei és un proveïdor líder mundial d’infraestructures de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i de dispositius intel·ligents. Comptem amb més de 197.000 empleats i operem a més de 170 països i regions, prestant servei a més de tres mil milions de persones a tot el món.

La nostra visió i missió és portar la digitalització a totes les persones, llars i organitzacions per aconseguir un món totalment connectat i intel·ligent. Per això impulsarem la connectivitat total i promourem la igualtat d’accés a les xarxes; portarem el núvol i la intel·ligència artificial a tots els racons del planeta per proporcionar una potència informàtica superior on i quan calgui; construirem plataformes digitals per ajudar totes les indústries i organitzacions a ser més àgils, eficients i dinàmiques; redefinirem l’experiència de l’usuari amb la IA, fent-la més personalitzada per a les persones en tots els aspectes de la seva vida, ja sigui a casa, a l’oficina oa la marxa. Per a més informació, visiteu la web de Huawei www.huawei.com

Share

Estigues informat de tot!

Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.