“IT4Ukrainians.com”, plataforma d’ajuda a l’ocupabilitat dels refugiats ucraïnesos, rep el Premi e-Inclusión del CPEIG

“IT4Ukrainians.com”, plataforma d’ajuda a l’ocupabilitat dels refugiats ucraïnesos, rep el Premi e-Inclusión del CPEIG

  • Impulsada per Mobile World Capital Barcelona i CIONET, és un portal d’oportunitats laborals per a les persones i famílies amb capacitats en l’àmbit tecnològic i digital en empreses capdavanteres a Europa
  • El CIO i director de Connectivitat Intel·ligent de Mobile World Capital Barcelona, Eduard Martín i el director general Corporatiu de CIONET, Bruno Méndez, recolliran la distinció en la gala de la XIV Noite de Enxeñaría en Informàtica de Galícia que se celebrarà l’1 de juliol a Santiago.

El Colexio Professional de Enxeñaría en Informàtica de Galícia (CPEIG) atorga el Premi e-Inclusió de la XIV Noite de Enxeñaría en Informàtica de Galícia a la plataforma “IT4Ukrainians.com” d’ajuda als refugiats ucraïnesos, fundada per Mobile World Capital Barcelona i CIONET Iberoamericà amb la col·laboració de Widerpool i RDT Ingenieros, a més de múltiples organitzacions adherides i col·lectius de l’àmbit digital i Information Technology (IT) com el Consejo de Col·legis de Enginyeria Informàtica de España (CCII).

“IT4Ukrainians.com” és un projecte sense ànim de lucre dirigit a oferir oportunitats de futur a les persones refugiades ucraïneses i a les seves famílies que atresoren capacitats i coneixements en l’àmbit tecnològic i digital. Es tracta d’una iniciativa pionera per a ajudar aquestes persones, obligades a marxar del seu país, a buscar ocupació estable i de qualitat de caràcter indefinit, mentre es prolonga l’estada en altres països, connectant el seu talent digital amb la demanda d’aquestes capacitats i competències per part d’empreses capdavanteres i innovadores del sector en tota Europa. El CIO i director de Connectivitat Intel·ligent de Mobile World Capital Barcelona, Eduard Martín, que recollirà la distinció del CPEIG en la gala d’A Noite, explica que la iniciativa contribueix a millorar les seves condicions de vida mentre duri el conflicte.

L’objectiu de “IT4Ukrainians.com” es recolza en un fet en el qual moltes ONG insisteixen en els últims temps: La realització professional facilita el procés d’integració i ajuda a les persones a construir un futur millor per a elles i les seves famílies. La plataforma, disponible en anglès i ucraïnès, s’ofereix perquè les persones interessades puguin obtenir una oportunitat en el sector digital, donant suport en cinc àrees:

  • Assessorament sobre titulacions i certificacions professionals en el camp de les ocupacions digitals.
  • Identificació de les capacitats i competències tècniques de cada persona.
  • Contracte, intermediació i filtrat de companyies que puguin oferir garanties de contractació i de desenvolupament professional i que, entre les seves necessitats estiguin les de cobrir posicions amb perfils digitals, informàtica o enginyeria.
  • Mentoria, assessorament, si és necessari, per a la seva plena integració professional durant aquest període de les seves vides i empara legal en tot el procés garantint models de vinculació laboral plenament legals.
  • Suport a la seva integració lingüística.
  • La plataforma permet que els interessats puguin enviar les seves dades de contacte, una breu descripció de les seves competències i coneixements tècnics i formació, així com el seu perfil de LinkedIn. A partir d’aquí es realitza un filtratge que garanteixi la validesa de l’oferta de treball proposada i el potencial encaix d’aquesta persona en el lloc.

“Són més de 250 les companyies que s’han interessat per la iniciativa i moltes d’elles posseeixen les condicions necessàries d’adequació de les competències ofertes al lloc de treball. La labor de CIONET i del MWCapital amb aquesta iniciativa està a donar consistència i rigor tant laboral com legal a tot el procés, evitant que hi hagi qualsevol tipus d’aprofitament inadequat de les condicions de fragilitat i desemparament per part de molts refugiats i les seves famílies” indica Bruno Méndez, Director General de CIONET. “Per això, es treballa de manera meticulosa i conscienciosa a evitar organitzacions que solament tinguin interès passatger i de màrqueting com a “pseudo-obra social” i es posa molt el focus a adequar el perfil dels més de 150 enginyers i professionals digitals que han superat el primer cribratge a les posicions ofertes. Per a això treballem d’un dels fundadors del projecte i element crucial en tot el procés com és RDT Ingenieros, una companyia amb una llarga i sòlida trajectòria en garantir processos de contractació formals, legals i sostenibles”, comenta Méndez.

A NOITE, la gala més important de la informàtica a Galícia, se celebra l’1 de juliol a l’Hotel OCA Puerta del Camino de Santiago. L’esdeveniment és el punt de trobada entre els/les col·legiats/des del CPEIG i un gran nombre d’empreses i professionals TIC de Galícia, que compta amb una destacada participació de càrrecs empresarials, institucionals i polítics i és un referent per al sector. Els premis d’A Noite corresponen en aquesta edició a dotze categories on el cos col·legial reconeix les iniciatives o persones destacades en l’àmbit de l’enginyeria en informàtica.

Sobre Mobile World Capital Barcelona

Mobile World Capital Barcelona és una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones en l’àmbit global. Amb suport públic i privat, MWCapital centra la seva activitat en quatre àrees: l’acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital; la transformació de la indústria mitjançant la tecnologia digital; el creixement del talent digital entre les noves generacions i els professionals; i la reflexió sobre l’impacte de la tecnologia en la nostra societat. En conjunt, els programes estan transformant positivament l’economia, l’educació i la societat. MWCapital acull MWC a Barcelona i és la fundadora de 4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negocis per a la comunitat de startups present en tots els esdeveniments de MWC a tot el món.

Share

Estigues informat de tot!

Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.