L’exposició ‘Recorda el futur’ porta les innovacions del MWC a la ciutadania 

L’exposició ‘Recorda el futur’ porta les innovacions del MWC a la ciutadania 

  • Del 20 de juny al 3 de novembre, Palau Robert acollirà la primera mostra gratuïta que permet veure i provar les tecnologies que es van presentar en la darrera edició del MWC Barcelona. 
  • L’exposició proposa diferents experiències interactives que poden revolucionar quatre sectors clau per a la indústria catalana: salut, mobilitat, energia i tèxtil. 
  • La iniciativa és fruit de l’acord entre la Generalitat de Catalunya i Mobile World Capital Barcelona per traslladar el llegat del MWC a la ciutadania, i es complementarà amb un programa de xerrades i activitats divulgatives. 

Avui s’ha inaugurat a Palau Robert l’exposició ‘Recorda el futur’, organitzada per Mobile World Capital Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Una mostra interactiva i gratuïta on, per primera vegada, la ciutadania podrà conèixer i provar algunes de les innovacions tecnològiques que MWCapital va presentar durant la darrera edició del MWC Barcelona. L’exposició, que es podrà veure del 20 de juny al 3 de novembre, es planteja com un viatge tecnològic en el temps per conèixer el lideratge de la indústria catalana i el seu paper en l’actual revolució digital. 

A ‘Recorda el futur’ els visitants poden veure originals d’alguns dels invents històrics que han transformat la indústria durant l’últim segle, experimentar un viatge sensorial immersiu a través de les quatre grans revolucions industrials (de la mecànica a l’electricitat, passant per la digital, fins a la IA) i participar en quatre experiències gamificades per comprendre com la tecnologia i la innovació estan modelant el futur de quatre sectors capdavanters com són la salut, la mobilitat, el tèxtil i l’energia.  

L’exposició es complementarà amb diverses xerrades i activitats obertes al públic. Un programa divulgatiu que es dura a terme a Palau Robert al llarg del proper trimestre i que posarà el focus en l’ús més sostenible, resilient i humanista de la tecnologia. 

La iniciativa és fruit de l’acord entre la Generalitat de Catalunya i Mobile World Capital Barcelona per traslladar el llegat del MWC a la ciutadania. “Per a nosaltres és essencial que la ciutadania visqui i s’apropi a MWC en primera persona. Per això, neix aquesta exposició on acostem aquelles activitats més disruptives que des de MWCapital hem presentat al congrés, i en un emplaçament espectacular com el que ens ofereix Palau Robert”, ha afirmat Francesc Fajula, CEO de Mobile World Capital Barcelona. A més, Fajula ha destacat que “l’experiencial és clau en aquesta proposta perquè volem que sigui una mostra interactiva, que fomenti la participació dels visitants, dels més joves als més grans, i que la tecnologia sigui l’excusa per parlar de com està canviant la nostra societat i l’economia”

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, ha inaugurat avui l’exposició ‘Recorda el futur’, on ha explicat que l’exposició neix amb la voluntat de continuïtat i amb la intenció d’enfortir les aliances entre el sector públic i el privat: “El passat i el present ens demostra que treballant plegats som més forts en la creació de solucions digitals que generin impacte econòmic i social”, ha subratllat. 

Les experiències estrella de l’exposició 

‘Recorda el futur’ s’estructura com un recorregut tecnològic en el temps. Els diferents espais guien el visitant des del passat, fins al present i el futur, a través d’un seguit d’elements i activitats que recreen l’evolució d’alguns dels sectors que més han impulsat i transformat la indústria i l’economia de Catalunya: la salut, la mobilitat, el tèxtil i l’energia. 

Invents icònics que van ser una revolució 

En la primera part del recorregut, s’exposen els originals d’alguns invents revolucionaris de l’últim segle i s’explica el context en què es van produir, la seva rellevància i els canvis que van comportar a nivell social, econòmic i cultural. Peces històriques, fabricades a Catalunya, com una de les primeres plaques de circuits integrats (precursora dels actuals microxips), un telar motoritzat, un pioner amperímetre per mesurar el corrent elèctric o el radiador d’un cotxe Hispano Suiza. 

Viatge immersiu per les revolucions industrials 

A través d’ulleres de Realitat Virtual, els visitants de l’exposició poden experimentar un viatge immersiu per conèixer com s’han desenvolupat les grans revolucions industrials a Catalunya: des de la mecànica a l’arribada de l’electricitat, passant per l’eclosió digital i projectant el futur que dibuixen la Intel·ligència Artificial i les tecnologies emergents. 

Un bessó digital en 3D del nostre cor 

Generar ‘models virtuals del cos humà’ és una de les aplicacions amb més potencial en el camp de la salut que ofereix la combinació entre IA i Supercomputació. A l’exposició, es recrea un laboratori amb un simulador que, a partir d’unes dades bàsiques i del pols de cada visitant, genera un cor en 3D segons el perfil de cada usuari que batega amb les seves mateixes pulsacions. Es tracta d’una versió simplificada del ‘bessó digital’ d’aquest òrgan que està desenvolupant el Barcelona Supercomputing Center a través de la seva spin off ELEM Biotech, i que servirà per millorar la detecció i el tractament de malalties cardíaques. 

Dissenyar moda personalitzada amb IA 

MWCapital i Desigual presenten el primer laboratori obert de disseny de moda basat en Intel·ligència Artificial Generativa. L’experiència permet als visitants dissenyar una peça de roba personalitzada i única mitjançant la unió de tecnologia i moda. Una proposta que explora el futur de la indústria i que s’avança a les noves dinàmiques creatives que veurem properament. 

La càrrega ‘bidireccional’ i el futur de l’energia generada a casa 

A través d’una maqueta interactiva, MWCapital i Wallbox mostren les noves modalitats de subministrament d’energia sostenible per a llars i vehicles i anticipen un dels propers avenços en aquest camp: la carrega bidireccional. Una gran maqueta interactiva en 3D recrea com serà la llar del futur i permet als visitants explorar els diferents fluxos d’energia i les possibilitats per aprofitar-los de manera més eficient. 

Conduir un simulador d’hypercar per Montjuïc 

MWCapital i Hispano Suiza porten a l’exposició el primer simulador que permet pilotar l’hypercar 100% elèctric Carmen Boulogne. Tecnologia d’avantguarda per simular els seus 1.114 CV i la seva ultra acceleració (de 0 a 100 Km/h en 2,6 segons), amb l’al·licient afegit de conduir per un recorregut que emula el mític circuit urbà de Montjuïc. Una experiència que ens acosta a la mobilitat del futur i que mostra el gran potencial que la innovació i l’R+D català està imprimint al cotxe elèctric. 

Share

Estigues informat de tot!

Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.