Nexe Fundació reimagina la Ludoteca Guitard, on el suport tecnològic és clau per aconseguir l’accessibilitat universal

Nexe Fundació reimagina la Ludoteca Guitard, on el suport tecnològic és clau per aconseguir l’accessibilitat universal

  • La proposta guanyadora del repte llençat per Digital Future Society i el Comissionat de l’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, destaca pel seu enfocament disruptiu i transversal que ofereix experiències inclusives i sensorials dins la ludoteca
  • L’objectiu del repte és avançar en l’accessibilitat universal dels equipaments públics i, en concret, millorar l’accessibilitat cognitiva i comunicativa de la Ludoteca Guitard del districte de les Corts
  • La proposta guanyadora rebrà una aportació econòmica de fins a 40.000 euros finançada pel districte de les Corts i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, que a més del finançament ha donat el seu suport i assessorament en tot el procés
  • La iniciativa s’emmarca en el programa InnovAcció 2030, que té actualment vuit reptes en marxa

Digital Future Society i l’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat d’Agenda 2030, el districte de les Corts i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), han escollit la solució de Nexe Fundació, que va presentar un projecte  innovador global que encapçala sales multi sensorials i el suport de les eines digitals per avançar en l’accessibilitat universal a la Ludoteca Guitard. La proposta guanyadora permet re-imaginar la ludoteca i plantejar un espai on la tecnologia juga un paper de suport imprescindible. El repte, que s’emmarca en el programa InnovAcció 2030, ha tingut una molt bona acollida internacional amb un total de 23 propostes rebudes de vuit països diferents – Espanya, Estats Units, Regne Unit, Israel, França, Eslovènia, Croàcia i Suïssa-, que han tractat l’accessibilitat comunicativa des de diferents perspectives.

Nexe Fundació amb “La Guitard, Reimaginada: Ludoteca digital per a tots i gestió del canvi”, proposa un projecte global per instaurar la gestió del canvi i dinamització del centre i assegurar l’èxit de la implantació de la tecnologia a través d’intervencions participatives d’innovació social. Mitjançant la implementació de joguines adaptades, pissarres interactives, projectors interactius amb diferents jocs, música o activitats, sales multisensorials i eines de suport digital, Nexe Fundació aspira a copsar totes les necessitats actuals de la Ludoteca per oferir un espai lliure de barreres. A més, contempla la implicació de la comunitat, pares i mares, familiars i tutors professionals de referència garantint la seva acceptació i potenciant l’ús de les tecnologies en ús per facilitar l’accés universal, des de qualsevol localització.

La solució vencedora rebrà un suport econòmic de fins a 40.000 euros gràcies al finançament del districte de les Corts i de l’IMPD, que ha donat el seu suport i assessorament al llarg de tot el procés. A més, s’oferirà el suport en l’execució i coordinació del projecte, el cofinançament i la possibilitat de testar la solució en un entorn real.

L’objectiu d’aquest repte és assolir la millora d’accessibilitat i inclusió a la Ludoteca Guitard – un equipament de proximitat del districte de les Corts inaugurat l’any 2010-, per adaptar les eines i els jocs de tal manera que nens i nenes amb qualsevol mena de discapacitat (física, intel·lectual, visual i/o auditiva, per trastorn de salut mental) facin ús de l’espai sense barreres. D’aquesta manera, es vol impulsar el dret a l’accessibilitat universal i fomentar les mateixes oportunitats de participació i d’inclusió de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida social, cultural i educativa.

Totes les propostes han passat un procés d’avaluació en 3 fases, fins la selecció del projecte guanyador determinat per un comitè d’experts de les entitats promotores de la convocatòria. El tribunal ha valorat l’enfocament innovador que contribueix a la igualtat d’oportunitats per a tots els públics i redueix les barreres dels equipaments públics a la ciutat.

InnovAcció 2030: 8 reptes en marxa

El programa InnovAcció té actualment vuit reptes en marxa. A banda del repte de les Corts, el Comissionat de l’Agenda 2030 i Digital Future Society tenen en marxa un altre repte a nivell de districte, a l’Eixample, que busca afavorir un turisme més sostenible al districte i identificar projectes que ajudin a gestionar la mobilitat, redistribuir els fluxos de visitants i reforçar la comunicació intel·ligent amb els visitants del districte. Properament, es llançarà un repte a Horta-Guinardó.

Aquests tres reptes a nivell de districte se sumen als impulsats conjuntament amb B:SM a nivell de ciutat per aconseguir una visita més inclusiva al Park Güell i al Zoo de Barcelona, un ús adequat de les places d’estacionament reservades a la via pública, i les dues darreres crides llançades per flexibilitzar i reduir el cost dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a la ciutat.

Share

Estigues informat de tot!

Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.