Mobile World Capital Barcelona, la Fundació “la Caixa” i Convent de Santa Clara impulsen un curs de competències digitals per a persones en risc d’exclusió social

Mobile World Capital Barcelona, la Fundació “la Caixa” i Convent de Santa Clara impulsen un curs de competències digitals per a persones en risc d’exclusió social

  • Mobile World Capital Barcelona, la Fundació ”la Caixa” i Convent de Santa Clara impulsen una iniciativa per reduir la bretxa digital a través de la formació en desenvolupament web a persones en situació de vulnerabilitat, per aconseguir la seva incorporació al món laboral com a talent digital divers i de qualitat.
  • El programa ha començat la seva activitat amb un primer curs per 21 participants, persones en risc d’exclusió social, provinents del Programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa”.  

Barcelona, 29 de març de 2022.  Mobile World Capital Barcelona, a través del seu programa Barcelona Digital Talent Inclusive Coding i Fundació ”la Caixa” van presentar durant el Mobile World Congress, el projecte de reorientació professional adreçat a persones en situació de vulnerabilitat per promoure la seva inserció al mercat mitjançant la formació en les competències tècniques digitals més demandades per les empreses.
Aquest projecte comporta l’organització d’un curs de desenvolupament web que estan realitzant 21 persones en situació de vulnerabilitat,  ateses des del Programa Incorpora de la Fundació “la Caixa”, provinents del Convent de Santa Clara de Manresa.

La demanda de talent digital ha crescut un 80% durant en els últims dos anys a Catalunya com a conseqüència de la digitalització de les empreses. De fet, només a Barcelona, un dels hubs digitals més importants d’Europa, hi ha centenars d’empreses tecnològiques i startups que requereixen nou talent per impulsar els seus projectes digitals. D’altra banda, el 20% de la societat catalana viu en situació de risc d’exclusió social per motius de gènere, ètnia o situació laboral i la dificultat per a aquestes persones a accedir a programes de formació especialitzats i de qualitat provoca que el percentatge d’inserció laboral en el sector tecnològic en aquest col·lectiu de persones sigui molt reduït.

Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona, ha assegurat que “estem totalment compromesos amb els sectors de població més vulnerables i creiem que l’àmbit digital és l’ideal a nivell de projecció laboral per iniciar una carrera des de zero. Amb el programa Inclusive Coding volem trencar estereotips i fomentar la formació digital en perfils vulnerables i la seva incorporació com a talent digital en el mercat”.

En el Programa Inclusive Coding hi participen també la Creu Roja, la Fundación Esplai, Factoría F5, Open Cultural Center i MigraCode Barcelona. I, precisament ha estat Migracode Barcelona, una acadèmia sense ànim de lucre que té com objectiu fer de pont entre la demanda de persones qualificades en el sector de la tecnologia i persones refugiades o immigrants que desitgen treballar en la indústria de la tecnologia, la què està impartint aquest curs, que té una durada de 850 hores.

La Fundació “la Caixa”, se suma a Inclusive Coding a través del seu programa Incorpora que promou la inserció sòcio-laboral de persones en risc d’exclusió social, tot donant l’oportunitat a 21 persones entre el col·lectiu de persones a les que estan acompanyant per fer aquest curs. Les 21 persones, majorment immigrants i refugiats, provenen de la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa, adherida al Programa Incorpora. Aquestes persones han estat seleccionades per la seva motivació i el seu talent digital, que en aquestes persones està invisibilitzat per les seves condicions de vulnerabilitat i exclusió.
“Des del programa Incorpora hem vist, amb aquesta iniciativa de formació, la possibilitat d’orientar els perfils professionals de persones en risc d’exclusió social cap al sector tecnològic, i per tant obrir-los una oportunitat ocupacional en aquest àmbit que està en forta expansió.” Afirma Francesc Ventura, responsable del programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa”.

Un projecte 360º
A través d’aquest projecte, s’acompanyarà al talent en la seva formació en les disciplines digitals amb major demanda en el mercat, com per exemple, “Full Stack Development”, i s’impulsarà la seva incorporació en el sector tecnològic a partir d’activitats de connexió, mentoring i reclutament. A més, s’ajudarà a generar una xarxa d’empreses socialment compromeses amb el foment del talent digital i la inclusió professional amb diversitat de perfils.

Programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa”
Des de l’any 2006, el programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa” promou a tota Espanya la contractació de col·lectius amb especials dificultats per accedir a una ocupació, com persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat, immigrants, ex-presos i víctimes de violència de gènere, entre altres.
Incorpora ofereix a les empreses assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat. El 2021, el programa va facilitar més de 41.000 llocs de treball gràcies a la col·laboració de 14.500 empreses en aquest projecte de responsabilitat social. Dels quals, a Catalunya hi va haver 12.137 llocs de treball i 3.683 empreses contractants.

Sobre Mobile World Capital
Mobile World Capital Barcelona és una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones a escala global.
Amb suport públic i privat, MWCapital centra la seva activitat en quatre àrees: l’acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital; la transformació de la indústria mitjançant la tecnologia digital; el creixement del talent digital entre les noves generacions i els professionals; i la reflexió sobre l’impacte de la tecnologia a la nostra societat. En conjunt, els nostres programes estan transformant de manera positiva l’economia, l’educació i la societat.

MWCapital acull MWC a Barcelona i és la fundadora de 4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negocis per a la comunitat de startups present a tots els esdeveniments de MWC a tot el món.

Share

Estigues informat de tot!

Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.