Entitats i empreses líders del sector tecnològic i digital s’uneixen en ajuda dels refugiats ucraïnesos

Entitats i empreses líders del sector tecnològic i digital s’uneixen en ajuda dels refugiats ucraïnesos

  • Organitzacions i empreses com Mobile World Capital Barcelona, CIONET Iberoamèrica, Widerpool i RDT Ingenieros llancen la plataforma “It4ukrainians.com” per a oferir oportunitats de futur a ucraïnesos i ucraïneses refugiats i refugiades a causa de la guerra.
  • La iniciativa solidària acostarà a les empreses capdavanteres del sector tecnològic i digital els perfils de professionals i les seves famílies amb l’objectiu que puguin accedir a oportunitats laborals mentre es prolongui la seva estada en altres països.

Organitzacions i empreses com Mobile World Capital Barcelona, CIONET Iberoamèrica, Widerpool i RDT Ingenieros, a més de múltiples organitzacions adherides i col·lectius de l’àmbit digital i IT, acaben de llançar la plataforma It4ukranians.com, un projecte dirigit a oferir oportunitats de futur a les persones refugiades ucraïneses i a les seves famílies que atresorin capacitats i coneixements en l’àmbit tecnològic i digital. Es tracta d’una iniciativa pionera per a ajudar a les persones i a les seves famílies que s’han vist obligades a marxar del seu país que busca connectar el talent digital amb la demanda d’aquestes capacitats i competències en tota Europa.

“IT4Ukrainians.com” és un projecte sense ànim de lucre ni interès comercial que busca proporcionar als refugiats i refugiades ucraïnesos i ucraïneses, així com a les seves famílies l’oportunitat de trobar un treball estable bé sigui de manera temporal com de llarg termini per a qui així ho desitgin. L’objectiu d’aquest programa és que aquells i aquelles que el necessitin puguin desenvolupar tot el seu talent en les empreses més innovadores d’Europa i en espais segurs mentre es prolongui la desafortunada situació de no poder reprendre les seves vides prèvies i els seus anteriors treballs. La plataforma pretén captar el talent digital i tecnològic i posar-lo a la disposició d’aquelles empreses que recurrentment demanden competències tecnològiques i digitals.

L’objectiu d’IT4Ukranians.com es basa en un fet en el qual han insistit moltes ONGs en els últims temps: La realització professional facilita el procés d’integració i ajuda a les persones a construir un futur millor per a elles i les seves famílies.

“IT4Ukrainians.com”, un portal d’oportunitats i suport als refugiats ucraïnesos i les seves famílies.

L’objectiu d’aquesta plataforma és facilitar l’ocupabilitat de les persones ucraïneses que han hagut de refugiar-se en un altre país d’europeu i, així, contribuir a millorar les seves condicions de vida i les de les seves famílies mentre duri el conflicte. 

Els fundadors del projecte, Mobile World Capital Barcelona i CIONET Iberoamèrica, així com la resta dels impulsors i entitats adherides al projecte han constatat que una part nombrosa de les persones que han hagut de sortir d’Ucraïna disposen d’experiència i coneixements per a exercir activitats en la societat digital. Un perfil professional que podria tenir encaix en el mercat laboral dels seus països d’acolliment si obtenen l’ajuda adequada.

Per a fer-ho, s’oferirà a totes les persones interessades a obtenir una oportunitat en el sector digital, suport en cinc àrees:

  • Assessorament sobre titulacions i certificacions professionals en el camp de les ocupacions digitals.
  • Identificació de les capacitats de cada persona.
  • Contacte amb empreses que busquen professionals amb perfils similars als seus
  • Mentorització i assessorament, si és necessari, per a la seva plena integració professional durant aquest període de les seves vides.
  • Suport a la seva  integració lingüística.

La plataforma, disponible en anglès i ucraïnès, mitjançant un senzill funcionament permetrà que, tots aquells ucraïnesos i ucraïneses refugiats i refugiades o bé les seves famílies o persones conegudes del seu entorn, puguin enviar les seves dades de contacte, una breu descripció de les seves competències i coneixements tècnics i formació, així com el seu perfil de LinkedIn d’aquells i aquelles que el tinguin públic. A partir d’aquest primer filtrat es buscaran oportunitats professionals que encaixin amb les seves competències i coneixements amb les empreses més capdavanteres d’Europa. Segons l’objectiu dels impulsors d’aquesta iniciativa, el filtratge cerca agilitar el procés d’assignació, però, en qualsevol cas, es tractarà amb màxima prioritat i celeritat qualsevol mena de candidatura rebuda. Davant l’eventualitat de candidatures que no encaixin amb competències tècniques i/o digitals i que no puguin ser canalitzades de manera àgil a través de la plataforma es posaran en coneixement d’altres entitats tant privades com públiques així com altres ONG que estan treballant a donar suport als refugiats perquè, junts, es busquin alternatives que viabilitzin oportunitats de desenvolupament professional per als refugiats i refugiades.

Darrere d’aquest projecte es troben com a fundadors Mobile World Capital Barcelona i CIONET Iberoamèrica, la comunitat més gran de Líders Digitals d’Europa i Amèrica, alguns membres destacats de la comunitat YPO d’Espanya que, a títol individual, buscaran proporcionar ajuda i suport per a l’èxit d’aquesta iniciativa, així com diversos col·legis d’enginyeria que donaran el seu suport institucional i formatiu. Entre aquests, figuren Consell de Col·legis d’Enginyeria Informàtica d’Espanya, el Consell de Col·legis d’Enginyeria Tècnica en Informàtica d’Espanya, el Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya i FIB Alumni.

Per a dur a terme aquest projecte, és fonamental la participació de totes les empreses que estiguin activament demandant perfils professionals en l’àmbit digital i tecnològic, tant grans corporacions com mitjanes i petites empreses, d’Europa que desitgin contribuir al desenvolupament personal i professional de les persones refugiades i enfortir-se amb el seu talent. D’aquí ve que “It4ukrainians.com” es concebi com un projecte, d’ampli abast, integrador i transversal, obert i dirigit a totes aquelles companyies i institucions que vulguin col·laborar en la iniciativa.

La iniciativa “IT4Ukrainians.com” connecta amb l’ona de solidaritat que recorre tot el continent, i se suma i complementa a tots els projectes que ja s’han posat en marxa amb l’objectiu d’ajudar a les persones refugiades.

Sobre Mobile World Capital Barcelona

Mobile World Capital Barcelona és una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones a escala global. Amb suport públic i privat, MWCapital centra la seva activitat en quatre àrees: l’acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital; la transformació de la indústria mitjançant la tecnologia digital; el creixement del talent digital entre les noves generacions i els professionals; i la reflexió sobre l’impacte de la tecnologia en la nostra societat. En conjunt, els nostres programes estan transformant de manera positiva l’economia, l’educació i la societat. MWCapital acull MWC Barcelona i va fundar 4 Years From Now [4YFN], la plataforma de negocis per a la comunitat de startups present en tots els esdeveniments de MWC a tot el món.

Sobre CIONET y CIONET Iberoamérica

Fundada en 2005, és la comunitat més gran de líders digitals d’Europa i Amèrica formada per CIO, CDO, CTO, CISO, CINO, COO, CXO i directors de tecnologia de grans companyies que s’uneixen per a col·laborar i enriquir-se mútuament construint ecosistemes de debat, relació, aprenentatge, innovació i coneixement.

Share

Estigues informat de tot!

Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.