PiMEs Day, una aposta de Mobile Week Barcelona per facilitar la transformació digital de les PiMEs

PiMEs Day, una aposta de Mobile Week Barcelona per facilitar la transformació digital de les PiMEs

  • La sisena edició de Mobile Week Barcelona estrena la primera jornada dedicada exclusivament a PiMEs i professionals autònoms
  • La jornada PiMEs Day engloba un sèrie de tallers, xerrades i sessions per dotar d’eines i impulsar la transformació digital al teixit productiu

Barcelona, 23 de març de 2022.- La Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de la ciutat, estrena la primera jornada dedicada exclusivament a PiMEs i professionals autònoms el pròxim 30 de març a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. La jornada engloba un dia amb una vintena de tallers, ponències, networking i sessions de mentoria personalitzades per impulsar la transformació digital de les empreses i dotar d’eines i coneixement als professionals autònoms i de les PiMes, amb l’objectiu d’ajudar-los a desenvolupar una estratègia efectiva i eficaç de la transformación digital del seu negoci, empresa o activitat. S’han sumat a configurar aquesta programació una sèrie d’entitats col·laboradores amb la Fundació com són Barcelona Activa, Pimec, Universitat Oberta de Catalunya (UOC), All Women Tech i Cibervoluntarios.

La jornada se centrarà en tres àrees clau per a una transformació i adaptació a l’entorn digital de l’empresa o del negoci: màrqueting digital i comerç electrònic; digitalització de l’empresa; i ciberseguretat. Aquestes àrees de coneixement en el context de la pandèmia han crescut exponencialment, sent, en ocasions, l’única resposta per  afrontar els canvis de l’actual transformació digital. Per aquest motiu, aquesta sisena edició de Mobile Week Barcelona pren més importància i posa el focus en les PiMEs i els professionals autònoms per fer-los partícips i que pugui ser realment al centre de la transformació digital dotant-los les eines necessàries  per tal que es puguin preparar per als reptes del segle XXI.

En el context actual, les PiMes són una de les capes més afectades amb un nivell baix de digitalització, no essent una gran majoria d’elles preparades a nivell digital. De fet, segons els últims estudis, tres de cada 100 petites empreses utilitzen la intel·ligència artificial (IA) o fan anàlisi de big data; tanmateix, aquelles que ho fan exploten al màxim els seus recursos. Una proporció que contrasta amb la de les grans empreses, on 30 de cada 100 que utilitzen aquestes noves Tecnologies només el 50% analitza les dades. En aquesta línia, abans de la pandèmia només el 14% de les petites i mitjanes empreses del nostre país comptava amb un pla de digitalització. Amb aquesta jornada específica, Mobile Week Barcelona vol facilitar vies per tal que les PiMEs i els professionals autònoms s’empoderin i adquireixin competències digitals:  Habilitats necessàries per competir i donar visibilitat a l’empresa, millorar els processos productius, aprofitar les oportunitats de treballar en entorns col·laboratius, o bé entendre els reptes  imminents en cas de patir accions de ciberatacs o falsificacions digitals.

PiMEs Day vol aportar als diferents agents de l’ecosistema les eines necessàries perquè el creixement de la societat digital del futur creixi de forma equitativa i sigui tan inclusiva com sigui possible per no deixar ningú enrere. En aquest escenari, la transformació digital juga un paper clau per a la consecució d’aquests objectius per ser la palanca de canvi que mou l’economia i la societat del segle XXI. Cada vegada estan més presents les possibilitats i els canvis que pot portar el desplegament de la tecnologia al teixit empresarial i a la innovació, però també cal encaixar a la societat en aquesta ràpida i accelerada transformació digital.

Activitats gratuïtes i participatives per a PiMEs i professionals autònoms

Algunes de les propostes destacades de la jornada són les xerrades de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), que impartirà el consultor especialista, Oriol Rius, sobre com digitalitzar el negoci en el context de la quarta revolució digital; o el taller d’Amadeu Albós, professor en Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions que parlarà sobre les necessitats de la ciberseguretat per planificar una transformació digital de forma segura. Els tallers de la Fundació Cibervoluntarios, per a impulsar el màrqueting digital en les PiMEs i incorporar el eCommerce com a nou model de negoci, acompanyat de la gestió de continguts i promoció via xarxes socials. Durant el dia Barcelona Activa oferirà sessions d’assessoria personalitzada, un punt de trobada entre PiMes i experts per  exposar els dubtes i riscos de l’empresa i explorar solucions per elaborar un pla de digitalització en 45 minuts.

Per la seva part, Pimec, presentarà el Kit Digital, la  iniciativa que ha engegat Red.es per donar suport en el procés de digitalització a pimes i professionals autònoms en el marc dels Fons Next Generation EU.

A més, la directora d‘equitat de gènere d’All Women, Patricia Fernández Carrelo, presentarà Gender Equality Tech Hub, una iniciativa públic-privada que vol agrupar les empreses de Barcelona compromeses amb l’equitat de gènere a l’àmbit tecnològic per impulsar i desenvolupar mesures concretes per lluitar contra la bretxa de gènere al sector tecnològic. També destaca la taula rodona que tractarà sobre l’equitat de gènere en l’àmbit tecnològic i com reduir la bretxa digital de gènera amb ponents com Tatiana Guerrero, gestió de projectes de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona; Laura Fernández, CEO i cofundadora d’All Women; Aysel Palacios, Managing Partner d’Iterem i Thais Ruiz de Alda, fundadora i CEO de Digital Fems.

Zones de networking, clau per reforçar l’ecosistema

Durant el dia s’organitzaran dues franges horàries – de 14 a 15 h i de 19 a 20 h -,  per incentivar a tots els participants a reunir-se en les diferents zones de networking que oferirà l’espai.

Els espais de networking estan pensats per a reforçar l’ecosistema i promoure acords globals i de cooperació entre les PiMEs i entitats presents. Prioritzant així els sistemes de governança que situen la tecnologia com a eina fonamental per al canvi, com a palanca per a reduir les  desigualtats, evidenciades per la mateixa tecnologia, amb l’objectiu de sumar-hi tots aquells agents que treballen en el seu dia a dia per fer front a les bretxes digitals.

Mobile Week Barcelona és una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona, impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de la ciutat i amb el suport de CaixaBank i Damm.

Share
Fitxers adjunts

Estigues informat de tot!

Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.