Arrenca “Hack The Planet” de DKV i MWCapital per a buscar solucions tecnològiques aplicables a la salut ambiental

Arrenca “Hack The Planet” de DKV i MWCapital per a buscar solucions tecnològiques aplicables a la salut ambiental

  • Avui s’ha presentat aquest hackaton que se celebrarà fins al 27 de febrer i aquesta tarda tindrà lloc una xerrada inaugural en línia amb la Dra. María Neira de l’OMS.
  • Es tracta d’un corredor d’innovació 5G impulsat per DKV i organitzat per Mobile World Capital Barcelona i Garage Stories.
  • Aquesta iniciativa cerca explorar el potencial de xarxes intel·ligents i noves tecnologies aplicades a l’acció mediambiental i la salut planetària.

Aquest matí s’ha presentat en el DKV Innolab, al Barcelona Health Hub del recinte modernista de l’hospital Sant Pau, “Hack The Planet” un corredor d’innovació 5G impulsat per DKV i organitzat per Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) i Garage Stories.

Aquesta iniciativa cerca explorar el potencial de xarxes intel·ligents i noves tecnologies aplicades a l’acció ambiental buscant millorar la salut humana i planetària. Els participants, que poden ser de qualsevol part del món, treballaran el repte “Com podem millorar la salut dels éssers humans cuidant millor el planeta?”.

L’acte de presentació ha comptat amb Eva Rosell, directora general de Barcelona Health Hub que ha remarcat que “des de Barcelona Health Hub estem contents d’incentivar tots aquests Hackatons tan importants per a l’ecosistema de digital health. I més quan passen a la nostra casa i en les instal·lacions del nostre partner des dels principis de l’Associació com és DKV. Trobar idees entre tots només pot fer que millorar la salut i el planeta on vivim.”

Per part de DKV, Marta Pahissa, responsable de la unitat de transformació ambiental ha destacat que “amb aquest hackaton des de DKV volem fer una trucada internacional a les ments més brillants perquè, entre tots, trobem idees per a millorar la salut humana alhora que millorem la salut dels ecosistemes. En el marc de les noves tecnologies i les dades, busquem ajudar la societat a adaptar el seu estil de vida, la seva relació amb la naturalesa i els seus patrons de consum per a millorar la salut planetària”.

Eduard Martín, CIO i director de Connectivitat Intel·ligent de MWCapital, ha explicat que ”des de MWCapital apostem per generar un ecosistema que faci ús de la tecnologia i la connectivitat intel·ligent de manera sostenible per a contribuir en la resolució dels grans reptes mediambientals i de salut. Organitzar aquest hackathon permet inspirar i posar en comú a persones de diferents sectors però que tenen un mateix objectiu”.

L’objectiu d’aquest hackaton de salut és fomentar noves connexions entre creatius i tecnòlegs de tot el món per a desenvolupar projectes innovadors que puguin ajudar les persones a passar de la consciència mediambiental a l’acció. Un propòsit molt alineat amb la filosofia de DKV, empresa activista de la salut, que s’esforça per un món més saludable i que és líder a contribuir a reduir l’impacte del canvi climàtic per la salut de les persones i del planeta.

Des d’avui, dia 14, i fins al dia 24, amb motiu de l’esdeveniment, es duran a terme sessions virtuals en directe amb experts de tot el món que oferiran masterclass sobre acció mediambiental, salut planetària, storytelling, disseny, ciències del comportament, etc.; per a inspirar i preparar als participants per al hackaton.

La primera xerrada inaugural és avui a les 18h. amb Dra. María Neira, directora del Departament de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Salut de l’Organització Mundial de la Salut.

En aquestes jornades participen speakers d’alt nivell de com el Dr. Mark Nieuwenhuijsen, epidemiòleg d’ISGlobal expert internacional en exposicions ambientals, Khahlil Louisy, president de l’Institut de Tecnologia i Salut Global i del grup de treball “AI and Technology for Publich Health” de l’OMS o la Dra. Lora E. Fleming, directora del Centre Europeu per al Medi Ambient i la Salut Humana i professora de la University of Exeter Medical School.

El cap de setmana del 25 al 27 de febrer de 2022 tindrà lloc el laboratori de creació en el qual els participants treballaran en la seva idea de manera remota seguint una sèrie de sessions de creació amb més experts en acció mediambiental, design thinking, prototipatge, storytelling i modelatge empresarial, i amb l’ajuda de mentors locals i internacionals que podran assistir-los de manera en línia en el desenvolupament de la seva solució.

L’estratègia de DKV contra el canvi climàtic

DKV, empresa activista de la salut, va presentar a la final del 2020 “Planeta Salut” l’estratègia de la companyia per a contribuir a frenar el canvi climàtic fins a 2030. Alguns dels compromisos de la companyia són arribar a ser la primera asseguradora climàtic-positiva del país, compensar totes les emissions generades per l’empresa des de la seva creació o plantar 1 milió d’arbres abans del 2030.

L’asseguradora lluita contra el canvi climàtic des de fa més de 15 anys: en 2004 va començar a mesurar les seves emissions i prendre mesures per a mitigar el seu impacte. D’aquí ve que en l’actualitat pugui presumir d’haver-les reduït en més d’un 90,65%, ser CeroCO2 en petjada operacional des de 2007 i haver-se posicionat com a petjada positiva des del 2019.

A més, ha incorporat el discurs ambiental als seus productes i serveis, com les assegurances de llar ecològics i el ecofuneral. També, ha afegit l’indicador de dosi de naturalesa en l’app de “Vull Cuidar-me més” i ha presentat 13 informes de l’Observatori DKV de Salut i Medi ambient, ha format a 397 nens en les acadèmies de Plant for the Planet i ha plantat més de 50.000 arbres des que en 2013 va iniciar les primeres plantacions d’arbres amb empleats voluntaris.

L’aposta de MWCapital pel format hackaton

MWCapital ha organitzat anteriorment uns altres hackatons en l’àmbit de la salut i mobilitat. L’any passat es va dur a terme Hack the Hospital al costat de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, el Boston Children Hospital i Garage Stories per a dissenyar solucions basades en 5G i realitat estesa que reduïssin l’impacte negatiu de les llargues hospitalitzacions dels adolescents. Per a això, durant els dos dies, 50 equips multidisciplinaris van treballar en el disseny de la seva solució i van comptar amb l’ajuda de pacients reals dels dos hospitals, mentors i ponents internacionals.

Un altre dels hackatons organitzats enguany va ser el 5G Smart Railway, que va tenir com a objectiu trobar idees innovadores que aprofitessin els avantatges que ofereix la tecnologia 5G per a millorar el transport ferroviari. Impulsat també per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Vodafone, amb la col·laboració de WorldStartup, va estar dividida en dues etapes: un programa per a preparar els equips amb contingut tècnic de matèries relacionades amb Smart mobility i una altra, el hackaton, on els participants van interactuar per a aconseguir idees innovadores que poguessin convertir-se en projectes pilot que milloressin l’àmbit ferroviari.

Sobre Garage Stories

És un laboratori d’innovació audiovisual per a desenvolupar nous mitjans als quals la tecnologia dona lloc mitjançant programes d’innovació, tallers i focus groups per a empreses tecnològiques on s’ajunten creatius de diferents camps per a explorar i co-crear experiències immersives i interactives. Tenen com a objectiu que la qualitat del contingut estigui a l’altura del desenvolupament de la tecnologia.

Activistes de la salut

Al març del 2020, DKV va presentar el seu nou posicionament de marca “Activistes de la salut” en la qual apel·la directament a la societat a involucrar-se de manera directa en causes com la cura del medi ambient, la inclusió de les persones amb discapacitat, l’alimentació saludable, la lluita contra l’obesitat infantil i el benestar de la dona.

DKV considera que les empreses tenen una responsabilitat davant els ciutadans i aposta per ser un negoci responsable: l’entitat asseguradora defensa que la necessitat d’obtenir beneficis econòmics, a través de bons productes i un bon servei, és compatible amb la cerca del benefici social i mediambiental.

A Espanya, DKV està implantat en tot el territori nacional amb una àmplia xarxa d’oficines d’assegurances de salut (https://dkv.es/particulares) i consultoris, que donen servei a prop de 2 milions de clients.

Per a més informació: https://dkv.es/corporativo

Sobre Mobile World Capital Barcelona

Mobile World Capital Barcelona és una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones a escala global. 

Amb suport públic i privat, MWCapital centra la seva activitat en quatre àrees: l’acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital; la transformació de la indústria mitjançant la tecnologia digital; el creixement del talent digital entre les noves generacions i els professionals; i la reflexió sobre l’impacte de la tecnologia a la nostra societat. En conjunt, els nostres programes estan transformant de manera positiva l’economia, l’educació i la societat. 

MWCapital acull MWC a Barcelona i és la fundadora de 4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negocis per a la comunitat de startups present a tots els esdeveniments de MWC a tot el món.

Share

Estigues informat de tot!

Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.