Osca reuneix en una jornada a experts i responsables empresarials per a analitzar la importància del 5G per a la província

Osca reuneix en una jornada a experts i responsables empresarials per a analitzar la importància del 5G per a la província

‘Empreses a velocitat 5G’ és el títol de la jornada celebrada aquest dimecres en el Palau de Congressos de la capital d’Osca, de la mà de l’Ajuntament d’Osca, Diputació Provincial d’Osca i Mobile World Capital Barcelona. L’objectiu ha estat divulgar els beneficis i les nombroses aplicacions que té aquesta tecnologia per al sector empresarial, afermar l’especialització tecnològica de la capital d’Osca i promoure el desenvolupament del conjunt del territori a través de millores en la connectivitat.

La jornada ‘Empreses a velocitat 5G’ ha servit per a divulgar les aplicacions d’aquesta tecnologia en el sector empresarial de la província d’Osca. Aquesta iniciativa organitzada per l’Ajuntament d’Osca, la Diputació Provincial d’Osca i Mobile World Capital Barcelona ha comptat amb intervencions d’experts i amb responsables d’empreses que han aplicat aquest tipus de connectivitat en els seus processos de disseny i producció. El Palau de Congressos de la capital d’Osca ha acollit les conferències, taules rodones i el taller de treball per a divulgar l’ús d’aquesta eina i estimular la seva integració a la província d’Osca.

La importància del 5G va molt més allà d’un augment significatiu en la velocitat de navegació. Experts com el CIO i director de Connectivitat Intel·ligent de Mobile World Capital Barcelona, Eduard Martín, ha explicat que la clau fonamental és la “millora de la competitivitat”, ja que aquesta tecnologia pot ser “decisiva” per a aconseguir “una major productivitat, mobilitat i rendibilitat en diverses activitats econòmiques”. En aquest sentit, ha afegit Martín, cal recalcar que “aquesta cinquena generació serà crucial per a afavorir l’anàlisi de dades, la seguretat, la Internet de les coses i les plataformes obertes… aspectes decisius perquè les empreses adquireixin un enfocament global, estableixin aliances i ampliïn les seves oportunitats de negoci”.

Aquest mateix concepte s’aplica a les ciutats i als territoris. L’alcalde d’Osca, Luis Felipe, ha incidit en què la capital d’Osca “s’està especialitzant en tecnologia i s’està convertint en una ciutat del coneixement, la qual cosa suposarà nombroses oportunitats per al futur dels d’Osca i reforçarà l’economia basada en el mercat digital”. Aquesta jornada, ha continuat, “és una mostra de la col·laboració de les institucions amb el sector empresarial per a afavorir l’ús de la tecnologia i la seva aplicació en el dia a dia”.

La instal·lació en la plataforma logística Plhus d’un centre d’emmagatzematge de dades de Amazon Web Services i el programa formatiu en Ciberseguretat i Protecció de Dades que impartirà el Campus d’Osca de la Universitat de Saragossa al Parc Tecnològic Walqa són alguns dels exemples que ha destacat Luis Felipe de l’especialització de la ciutat.

En aquest sentit, el President de la Diputació Provincial d’Osca, Miguel Gracia, ha afirmat que “la millora constant en la connectivitat és un element crucial per a reduir la bretxa digital entre les grans ciutats i el medi rural, amb tot el que això comporta no sols per al sector empresarial, sinó per al conjunt de la població que té majors oportunitats de desenvolupament personal i professional i de serveis públics”. Atès que el mercat digital se centra principalment en els grans nuclis de població, ha explicat, les institucions han de vetllar per dotar de serveis bàsics als veïns.

És el que la Diputació d’Osca, en col·laboració amb Embou, ha promogut a través del Pla d’Extensió de la Banda Ampla que ha implantat la connectivitat superior a 30 Mbps en 321 localitats altoaragonesas en els últims anys. A més, el Pla Wifi ha permès finançar els punts d’accés a internet en 37 localitats de la província. Actualment, la institució provincial estudia la possibilitat d’ajudar directament al 0,4% de la població que és l’única que avui dia manca d’un accés mínim a una connectivitat de fins a 30Mbps.

La jornada ‘Empreses a velocitat 5G’ ha comptat amb conferències d’experts com el responsable de l’Observatori Nacional 5G, Federico Ruiz, i el Head of Digital Services de Mobile World Capital Barcelona, Tomeu Sabater. També han participat responsables d’empreses com la gerent d’Innovació de Telefónica España, Mercedes Fernández Gutiérrez; el Product Strategy Manager i responsable de solucions per a connectivitat i digitalització d’àrees rurals de Cellnex Telecom, Manu Cañete; el director de Tecnologia en Amazon Web Services, Carlos Carús, i la gestora de projectes d’I+D+i dins del Departament de Formació i Recerca de Podoactiva, Marina Azpíroz Puente. La jornada ha estat moderada per la regidora de Tecnologia i Administració Electrònica, Cristina de la Hera.

A més, s’ha dut a terme un taller de treball amb 40 participants mitjançant inscripció prèvia. Els inscrits procedien de diverses empreses, institucions i organitzacions empresarials de la província d’Osca i s’han dividit en grups per a dur a terme les dinàmiques proposades en aquesta activitat. Ha estat un intercanvi d’idees i experiències amb l’objectiu d’ampliar l’ús i el coneixement sobre el 5G en empreses i pimes altoaragonesas.

Share

Estigues informat de tot!

Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.