Deep Detection dona la benvinguda a nous socis industrials per llançar-se al mercat de 5.000 milions de dòlars de la detecció de defectes

Deep Detection dona la benvinguda a nous socis industrials per llançar-se al mercat de 5.000 milions de dòlars de la detecció de defectes

  • Deep Detection SL fabrica cambres multiespectrals de raigs X per al control de qualitat i la seguretat dels productes en la fabricació
  • Vigo Ventures entra com a inversor principal i soci de Tech Transfer Agrifood, gestionada per Clave Capital, i ESOM
  • Ronda de finançament pre-seed d’1 milió d’euros per a accelerar la industrialització de la tecnologia en sectors clau del mercat, començant pel d’Alimentació i Begudes en 2022

Barcelona, 18 de novembre de 2021Deep Detection SL, la spin-off tecnològica de l’IFAE, Institut de Física d’Altes Energies, promoguda per The Collider -acceleradora tecnològica de Mobile World Capital Barcelona– ha aconseguit un finançament d’1.000.000 d’euros dels inversors Vigo Ventures, Clave Capital (a través de Tech Transfer Agrifood), ESOM, i finançament públic.

Fundada al juliol de 2020, la missió de Deep Detection es va convertir ràpidament en la protecció de la seguretat dels consumidors mitjançant la millora significativa de les capacitats dels sistemes d’inspecció, on la seva tecnologia pot utilitzar-se per a detectar problemes i mesurar la composició o l’estructura de manera simultània. Inicialment, l’empresa s’especialitzarà en la inspecció d’aliments i begudes, on els materials de baixa densitat que solen aparèixer en l’envasament, el transport o la recol·lecció poden entrar en la fabricació i pertorbar la producció perquè, senzillament, avui no són detectables.

“En una cadena de subministrament globalitzada depenem els uns dels altres per a la qualitat i seguretat del producte final. Els errors molesten als consumidors, danyen la confiança en les marques i pertorben les operacions comercials. En el sector alimentari europeu es produeixen al voltant de 100 retirades de productes a l’any degut a un greu risc causat per cossos estranys. Només els costos directes poden ascendir a desenes de milions i ser catastròfics per a les PIME. La prevenció d’incidents és la clau i la nostra tecnologia està dissenyada per a evitar-los”, comenta Colin Burnham, director d’operacions de Deep Detection.

A més de la detecció d’alta sensibilitat, la tecnologia segmenta els espectres de raigs X en bandes d’energia discretes, que s’utilitzen per a caracteritzar de forma no destructiva els atributs del producte i identificar la seva composició. Les patents concedides als Estats Units, Europa, el Japó i la Xina permeten que el maquinari de l’empresa funcioni a altes velocitats d’inspecció i mantingui una excel·lent resolució espectral.

“Deep Detection encaixa perfectament en el nostre portfolio. A principis d’enguany, vam anunciar una inversió en KSM Vision, que és un integrador de sistemes enfocat en solucions de control de qualitat òptica. Totes dues empreses tenen ofertes complementàries per a moltes aplicacions industrials. També podrien acoblar-se als detectors d’infrarojos, en els quals VIGO System és líder del mercat. El profund coneixement del mercat i de les necessitats dels clients industrials ens permet crear una oferta completa i ampliar el grup de receptors a nivell internacional. Comptem amb les sinergies en el potencial comercial i de recerca d’aquestes entitats” – diu Marek Kotelnicki, Managing Partner de Vigo Ventures.

Deep Detection està preparant el llançament del seu primer producte, PhotonAi, i el negoci desenvoluparà solucions d’alt valor afegit per a aliments i begudes utilitzant aquesta nova plataforma tecnològica. Les primeres vendes comercials es preveuen en 2022 després de completar una sèrie de PoCs industrials amb corporacions internacionals per a validar la tecnologia en cada sector del mercat.

“Per a Clave, invertir en Deep Detection ens dóna l’oportunitat d’incorporar una tecnologia disruptiva i adaptada a la presa de decisions en els processos de producció d’aliments, aportant informació addicional per a la seguretat en la cadena alimentària”, segons Pere d’Àlaba, director del fons Tech transfer Agrifood.

Share

Estigues informat de tot!

Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.