Fundación Telefónica i Barcelona Digital Talent uneixen forces per impulsar l’ocupabilitat digital

Fundación Telefónica i Barcelona Digital Talent uneixen forces per impulsar l’ocupabilitat digital

  • Ambdues entitats sumen forces per posar en marxa 3 itineraris formatius amb diferents cursos gratuïts del programa Conecta Empleo de Fundación Telefónica. L’objectiu és contribuir a formar la societat en els nous perfils tecnològics i millorar la seva ocupabilitat digital.
  • L’acord cobra especial rellevància en el moment de crisi actual, en el qual la pandèmia ha accelerat la demanda de perfils digitals en el mercat laboral. Els 3 itineraris formatius compten amb 12 cursos que ofereixen formació tècnica específica, així com una formació transversal en habilitats d’emprenedoria o “soft skills”.
  • Les inscripcions ja estan obertes en la següent pàgina web i estaran disponibles fins el 31 de desembre de 2021.

Barcelona, 11 de març de 2021.- Fundación Telefónica i Barcelona Digital Talent uneixen forces per impulsar l’ocupabilitat digital de la societat gràcies a Conecta Empleo de Fundación Telefónica, el programa de formació online per millorar les competències tecnològiques professionals, que compta actualment amb més de 80 edicions de cursos online gratuïts.

Amb l’acord, que cobra especial rellevància en el context actual, marcat per la COVID-19, s’han creat 3 itineraris específics amb 12 cursos gratuïts d’entre 20 i 40 hores de duració cada un, conjuminant formació tècnica en competències digitals, així com habilitats transversals d’emprenedoria o “soft skills”, totes dues necessàries per les noves demandes del mercat laboral. El primer itinerari consta de cursos d’introducció a la programació, al disseny de videojocs, al Big Data i a l’IoT (Internet de les Coses); el segon està dissenyat per aprofundir en aspectes bàsics de la programació amb cursos de Java Standard, Java Script, WordPress i disseny Web amb HTML + CSS; i el tercer itinerari pretén donar una formació en aquells coneixements transversals necessaris per treballar en equips de desenvolupament digitals, tals com habilitats per a l’ocupació, gestió de projectes amb metodologies àgils i enfocaments Lean o emprenedoria social.

Les inscripcions ja estan obertes en la següent pàgina web i estaran obertes fins el 31 de desembre de 2021.

Luis Miguel Olivas, director d’ocupabilitat i innovació educativa de Fundación Telefónica, assenyala que “la digitalització és una eina clau de transformació social, un vehicle perquè ningú es quedi enrere davant dels nous reptes de l’era digital. Ara més que mai, des de Fundació Telefónica pensem que la tecnologia ha d’estar al servei de les persones, per això sumem forces amb Barcelona Digital Talent perquè la societat estigui preparada pels nous desafiaments”.

Per la seva banda, Jordi Arrufí, director de Talent Digital de Mobile World Capital Barcelona, remarca que aquest acord “és un exemple més de la necessària cooperació entre entitats per augmentar la competitivitat del mercat i reduir la bretxa entre l’oferta i la demanda de talent. Un entorn com l’actual, immers en un procés de transformació digital transectorial, requereix esforços compartits per oferir a estudiants i professionals noves vies de formació en competències digitals”.

Share

Estigues informat de tot!

Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.