- Alumnes de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius han competit en 2 modalitats (App Education i Mobile History Map) amb projectes acabats de manera remota i en confinament.
- Els guardons els atorga mSchools, un programa impulsat per Mobile World Capital Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, que repta els alumnes a convertir-se en emprenedors digitals.
17 de juny de 2020
Barcelona, 17 de juny de 2020 – Aquesta tarda s’han entregat els mSchools Student Awards 2020, uns premis que reconeixen el talent jove digital i promouen la creativitat, les habilitats i les competències necessàries a l’era digital. Els guardons els atorga el programa mSchools, impulsat per Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA. Els premis, que arriben a la seva setena edició, reconeixen els projectes digitals desenvolupats per estudiants de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius durant el curs escolar.
En total, alumnes d’entre 6 i 18 anys, han presentat 100 candidatures que optaven a guanyar els premis en dues categories: App Education i Mobile History App. La particularitat d’aquesta edició dels mSchools Student Awards és que els projectes s’han dut a terme durant el confinament, amb els alumnes i els professors separats i treballant de manera remota.
Guanyadors dels mSchools Student Awards 2020
App Education: Els participants han desenvolupat aplicacions mòbils per oferir solucions a problemes del món real i que tinguin com a punt de partida els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. En aquesta modalitat, cada membre dels equips guanyadors rebrà una tauleta Android d’última generació.
Els guanyadors han estat:
- Maristes Rubí (Rubí) amb una app que reuneix les mascotes perdudes amb els seus amos a través de la geolocalització.
- LFG – Bon Soleil (Gavà) amb una aplicació que ajuda a persones amb algun tipus de discapacitat a moure’s de manera més còmode per la ciutat.
- Institut Ernest Lluch (Barcelona) amb una aplicació mòbil que proposa receptes de cuina en funció dels ingredients escanejats.
- A la categoria de batxillerat ha guanyat Diabetes Control&Automation, una app per ajudar totes aquelles persones que pateixen diabetis (Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà).
Mobile History Map (MHM): Es tracta d’una plataforma i app de georeferenciació que promou el treball per projectes i l’aprenentatge-servei. MHM millora les habilitats digitals dels alumnes ajudant-los a crear continguts multi-format relacionats amb el seu entorn i a compartir-los amb la ciutadania. Els centres o serveis guanyadors rebran una càmera 360 i un lot de 5 ulleres de realitat virtual. A més, tots els docents finalistes seran convidats a participar en un taller de creació de models 3D amb la col·laboració de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.
Els guanyadors han estat:
- Escola Minyons d’Urgell (Fondarella) amb un joc de pistes sobre la flora i fauna geolocalitzada de Fondarella.
- Institut Escola Mare de Déu del Portal (Batea) amb un recull de memòria oral dirigit a persones que es van trobar enmig del foc creuat de la Guerra Civil durant la seva infantesa.
- CFA Bon Pastor (Barcelona) amb un mapa interactiu que repassa els escenaris més emblemàtics del barri del Bon Pastor per entendre la seva història.
- Menció especial a l’escola Vedruna (Ripoll) pel seu projecte basat en digitalitzar i geolocalitzar les llegendes de poblacions de diferents escoles del territori, des del Baix Camp fins a la Cerdanya.
El lliurament de premis ha comptat amb la participació de John Hoffman, CEO i director de GSMA; Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona; i Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública.d Capital Barcelona; y Jordi Puigneró, consejero de Políticas Digitales y Administración Pública.
Estigues informat de tot!
Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.