- Barcelona Digital Talent ha reunit avui a experts nacionals i internacionals per abordar els reptes que planteja la bretxa de talent digital
- La jornada ha comptat amb l’economista Carl Benedikt Frey, codirector del Programa de Tecnologia i Ocupació a l’Oxford Martin School (Universitat d’Oxford) i assessor de l’OCDE i l’ONU en temes de digitalització, i amb John Herlihy, vicepresident d’EMEA i Llatinoamèrica de LinkedIn
- LinkedIn ha presentat els resultats obtinguts de l’aplicació de la seva eina Economic Graph a la ciutat de Barcelona i ha conclòs que el 30% dels professionals digitals de la ciutat vénen d’altres països
27 de març de 2019
Barcelona, 27 de març de 2019.- Barcelona Digital Talent, l’aliança público-privada per posicionar la ciutat de Barcelona com a hub de talent digital, ha celebrat avui el Barcelona Digital Talent Day 2019, una jornada de reflexió per debatre sobre com combatre la bretxa de talent digital i afrontar el futur del ocupació.
L’obertura de la jornada ha comptat amb la intervenció de Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, que ha destacat que “la nostra ciutat està considerada com un hub tecnològic de ‘primera divisió'”, on l’economia digital és un sector estratègic que genera “ocupació més estable que la mitja de la resta de sectors, i amb sous molt per sobre de la mitja de la ciutat”. En aquest sentit, el tinent d’alcaldia ha indicat que un dels reptes és promocionar el talent digital qualificat, sobretot el de les dones. Pisarello ha recordat que l’Ajuntament ha “dissenyat i posat en marxa nous programes d’impuls al talent digital, per donar resposta a aquesta nova realitat”. Des d’aquesta perspectiva, ha saludat la iniciativa perquè la promoció d’aquests talents “és un repte que ha d’anar més enllà de les polítiques municipals i ha de trobar la complicitat de tot l’ecosistema públic i privat de la ciutat”. Per la seva banda, David Ferrer, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, ha afirmat que “per assegurar la competitivitat de Catalunya i Barcelona com a hub tecnològic hem de ser capaços de generar, retenir i atreure el talent digital que demana el sector. Des del Govern, impulsem programes de foment de les vocacions tecnològiques que tindran impacte a llarg termini, però per donar resposta a les necessitats del sector a curt i mig termini, és vital l’impuls d’aquesta aliança que involucra als principals actors públics i privats l’ecosistema digital del país en l’objectiu comú de posicionar Catalunya i Barcelona com a Capital del Talent digital”. Per últim, Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona, ha posat èmfasi en la necessitat de generar una massa de professionals digitals necessaris per donar resposta a la demanda de talent digital, tant a Barcelona com a nivell internacional. Grau ha posat de manifest que “la demanda sobrepassa el nombre de professionals en actiu existents amb habilitats digitals necessàries per donar sortida al que el mercat requereix. Això representa un límit real per al desenvolupament dels negocis i, per això, Barcelona Digital Talent treballa per a reduir la bretxa de talent i generar noves oportunitats professionals i econòmiques”.
L’esdeveniment ha comptat amb una ponència introductòria a càrrec de Carl Benedikt Frey, codirector del Programa de Tecnologia i Ocupació a l’Oxford Martin School i assessor de l’OCDE i de l’ONU en temes de digitalització. L’exposició de Benedikt s’ha centrat en la transició de les nacions industrials a les economies digitals i els desafiaments subsegüents per al creixement econòmic, els mercats laborals i el desenvolupament humà. Després de la ponència introductòria, s’han celebrat tres taules rodones per debatre sobre el futur de l’ocupació i les necessitats de talent digital a Barcelona, Espanya i el món.
Grans empreses, hubs d’innovació, proveïdors de tecnologia i startups han reflexionat sobre les necessitats que té l’ecosistema digital de Barcelona. En aquest sentit, empreses com Nestlé, SEAT o T-Systems han explicat com afecta el desequilibri que provoca la manca de professionals digitals a Barcelona i la dificultat que viuen a l’hora d’atraure talent. En aquest context, han ressaltat que les posicions relacionades amb els perfils digitals han augmentat en els últims anys i han apuntat que la tendència no decreixerà. La jornada també ha congregat diversos experts internacionals procedents del Regne Unit, Irlanda i Dinamarca, a més d’Espanya, per abordar les estratègies que estan duent a terme per atreure, millorar i retenir el talent digital.
El 30% dels professionals digitals de Barcelona procedeixen d’altres països
En el context del Barcelona Digital Talent Day, LinkedIn ha presentat una radiografia de l’estat del talent digital a Barcelona. La presentació ha anat a càrrec de destacats professionals de LinkedIn com John Herlihy, vicepresident d’EMEA i Amèrica Llatina, Sarah Harmon, directora general per a Espanya i Portugal, i Mirek Pospisil, director per a Europa de Polítiques Públiques. “Barcelona és una ciutat estratègica per la seva densitat de població i la diversitat de la seva ciutadania. La ciutat s’ha consolidat com un pol d’atracció del talent digital. De fet, el 30% dels professionals tecnològics vénen d’altres ciutats. En aquest sentit, estem compromesos amb la iniciativa Barcelona Digital Talent que busca empoderar a la ciutat com un centre de talent tecnològic”, ha explicat Harmon.
La xarxa social ha extret les dades a través de la seva eina Economic Graph, una solució pensada per ajudar els governs de tot el món a crear oportunitats econòmiques per als seus ciutadans. Economic Graph permet obtenir una representació digital de l’economia global basada en dades de 610 milions de membres, 50.000 aptituds professionals, 30 milions d’empreses, més de 20 milions de vacants i 90.000 centres educatius. En definitiva, es tracta de totes les dades de LinkedIn. Mitjançant el processament d’aquestes dades, cada membre de la xarxa social, empresa, escola, etc. detecta tendències de mercat com la migració de talent, la taxa de contractació de professionals o les habilitats més demandades per regió. Gràcies al processament i coneixement d’aquestes dades, i al associar-se amb governs i organitzacions de tot el món, LinkedIn ajuda a connectar persones amb oportunitats econòmiques.
Estigues informat de tot!
Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.