- Es tracta d’una iniciativa públic-privada impulsada per Mobile World Capital Barcelona, Cercle Tecnològic de Catalunya, Barcelona Tech City, 22@Network, Foment del Treball Nacional, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, que busca crear i retenir professionals amb competències digitals a Barcelona i captar talent internacional
- L’aliança també analitzarà el talent digital a través de la intel·ligència de mercat per conèixer quina és la bretxa entre demanda i oferta de professionals, quines competències són i seran les més demandades o a quins mercats dirigir-se per captar talent
- Barcelona Digital Talent prepara un informe sobre talent digital i de les primeres dades recollides es desprèn que, en els últims tres mesos respecte al mateix període de l’any anterior, la demanda de perfils tecnològics ha crescut en un 40%, mentre que els professionals disponibles només han augmentat en un 7,5%, quines competències són i seran les més demandades o a quins mercats dirigir-se per captar talent
13 de desembre de 2018
Barcelona Digital Talent, la iniciativa per posicionar la ciutat de Barcelona com a pol de talent digital, arrenca avui la seva activitat. Aquesta nova proposta pretén captar i retenir professionals digitals d’àmbit local i internacional per donar resposta a la falta de talent digital a la ciutat i a l’increment de negocis de base tecnològica que demanden perfils amb competències digitals.
Aquesta aliança, formada tant per institucions públiques com privades, compta, entre els seus socis fundadors, amb Mobile World Capital Barcelona, Cercle Tecnològic de Catalunya, Barcelona Tech City, 22@Network, Foment del Treball Nacional, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona. La proposta arrenca també amb el suport i la col·laboració de GSMA. Es tracta de la primera aliança públic-privada a Barcelona per generar més i millor talent digital que treballarà de forma coordinada, amb una estratègia comú i optimitzant esforços.
El programa de Barcelona Digital Talent s’enfocarà en quatre àmbits d’actuació que consistiran en: desenvolupar les capacitats del talent no digital per transformar-lo en talent digital, captar professionals internacionals, fomentar l’adaptació dels programes formatius existents sobre la base de les competències digitals que demanda el mercat, i potenciar l’interès i la formació digital de les noves generacions. Amb tota aquesta activitat, Barcelona Digital Talent aspira a reduir la bretxa que actualment separa la demanda de professionals digitals dels perfils disponibles a la ciutat de Barcelona.
Transformar Barcelona en capital del talent digital, a l’alçada d’altres pols europeus com Londres, Estocolm, Hèlsinki o París, és un dels principals objectius del programa que cobra tot el sentit, tenint en compte que Barcelona ja és una de les principals zones del sud d’Europa amb més concentració de hubs d’innovació, com el de Nestlé o el de Zurich; que és la base de l’assentament de startups d’èxit com Wallapop, Letgo o Glovo; i que és la seu de fires i congressos internacionals d’àmbit digital, com el MWC de Barcelona.
Present i futur del talent digital
Barcelona Digital Talent potencia l’anàlisi del talent digital a Barcelona a través de l’aplicació de la intel·ligència de mercat. La iniciativa estudiarà quina és exactament la bretxa entre l’oferta i la demanda. En concret, detectarà quines són les competències més demandades entre els professionals digitals a Barcelona, traslladarà al mercat quines són les habilitats emergents que es precisaran en el futur i orientarà a la iniciativa a quins mercats internacionals dirigir-se per captar talent. En els propers mesos, Barcelona Digital Talent presentarà una eina que permetrà desgranar totes aquestes dades i prendre decisions per aconseguir els objectius proposats.
Barcelona Digital Talent també generarà un informe anual que monitorizará l’evolució del talent digital a la ciutat. Durant el primer semestre de 2019, l’aliança llançarà una radiografia de l’estat del talent digital a Barcelona l’any 2018, que servirà de base per orientar les primeres línies d’actuació de la iniciativa. De les primeres dades recollides fins al moment es desprèn que, de setembre a novembre de 2018 respecte al mateix període de l’any anterior, la demanda de perfils tecnològics ha crescut en un 40%, passant de 2.834 ofertes a 3.964, mentre que, els professionals disponibles només han augmentat en un 7,5%, d’1.099 professionals a 1.182.
La iniciativa també treballa en un manual de professions digitals de present i futur, que sorgirà de l’anàlisi del mercat i permetrà desenvolupar una formació orientada a les competències digitals més demandades en el present i el futur. El projecte es desenvoluparà durant el primer semestre de 2019 al costat de corporacions, startups, proveïdors de tecnologia, hubs d’innovació digital i centres de formació.
Estigues informat de tot!
Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.