- d-LAB, el programa de transformació digital impulsat per MWCapital, implementarà els dos millors projectes a la ciutat de Barcelona
- La convocatòria compta amb GSMA i l’European Center For Women and Technology com ambaixadors
4 d’abril de 2018
La Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) i l’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat de Tecnologia i Innovació, han llançat una convocatòria internacional a la recerca de les millors solucions i projectes per reduir l’escletxa de gènere i potenciar el talente femení en el sector tecnològic. La iniciativa, que compta amb GSMA i l’European Center For Women and Technology com ambaixadors, s’emmarca dins del quart repte de d-LAB, el programa de MWCapital que promou la transformació digital de la societat per millorar la vida dels ciutadans.
La convocatòria romandrà oberta des d’avui fins al pròxim dia 30 de maig a través de la web www.d-lab.tech/women-in-tech. Al llarg dels mesos de juny i juliol, es portaran a terme les primeres rondes d’avaluació per part d’un equip d’experts de d-LAB i de l’Ajuntament de Barcelona i al setembre, un comitè assessor extern prendrà la decisió final seleccionant els 2 millors projectes que s’implementaran a la ciutat de Barcelona. L’anunci dels guanyadors es realitzarà a finals d’octubre.
d-LAB llança aquest repte per buscar solucions per reduir l’escletxa de gènere i projectes per potenciar el talent femení en el sector. Amb l’anunci d’aquest repte, d-LAB impulsarà projectes que puguin ser replicables i escalables per crear impacte de manera sistemàtica en el sector.
Aquesta col·laboració reforça la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona de fomentar l’economia i l’empoderament digital de la ciutadania, amb una incidència directa en la reducció de l’escletxa digital de gènere, tal com estableix el Pla Barcelona Ciutat Digital.
Empoderament de la dona TIC
L’escletxa de gènere existent a la indústria tecnològica es considera cada vegada més un problema urgent que han d’abordar els sectors públic i privat. El baix número de dones que escullen assignatures STEM (les sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) i carreres TIC és un indicador que mostra que aquesta qüestió s’ha de tractar de manera sistemàtica.
Segons dades proporcionades per l’Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, durant el curs acadèmic 2015-2016, solament el 13% dels alumnes matriculats en TIC van ser dones. Avui en dia existeixen ja una gran quantitat de projectes, esdeveniments i iniciatives dutes a terme per fer front a l’escletxa de gènere dins de la indústria tecnològica. Tot i això, els resultats són limitats a causa de la falta de continuïtat i de capacitat per crear un impacte real a escala significativa.
Estigues informat de tot!
Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.