- El programa ha començat el seu tercer curs escolar a les aules catalanes amb iniciatives dirigides a alumnes de primària, secundària, Batxillerat i Cicles Formatius
- L’assignatura de creació d’aplicacions ‘Mobilitzem la informàtica’, que ja ha format a 18.000 alumnes, adapta els seus continguts per arribar també a alumnes de 3r d’ESO
- Més de 400 pares han participat en els tallers sobre ús responsable de la tecnologia mòbil d’mSchools coordinats juntament amb les AMPA dels centres educatius
15 d’octubre de 2015
mSchools, el programa educatiu pioner impulsat per Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA, amplia la seva projecció. Després de dos cursos present a les aules catalanes, mSchools arriba per primera vegada als alumnes de 3r d’ESO d’arreu de Catalunya.
El curs 2015-2016 està marcat, entre d’altres, per la implantació de l’assignatura de tecnologia com a matèria troncal per a 3r d’ESO. Aquest canvi curricular permet que els docents incorporin les propostes d’mSchools com a continguts optatius en la programació de l’assignatura. Els objectius del programa s’han complert amb escreix any rere any. La proposta inicial d’integrar competències digitals al currículum escolar a través de l’assignatura ‘Mobilitzem la Informàtica’ de 4t d’ESO ha arribat a 18.000 alumnes en dos anys i s’ha ampliat a tres cursos més, Batxillerat, Cicles Formatius i ara a 3r d’ESO.
Els materials de l’assignatura, que en un inici estaven només disponibles en català, s’han incorporat en anglès per fomentar l’ús d’aquesta llengua a les classes de tecnologia. Prop d’un 25% dels materials ja s’han distribuït en aquest idioma. A més, mSchools compta amb una plataforma formada per 270 experts del sector tecnològic que acompanyen al professorat i donen recolzament en la seva tasca a les aules.
Mapes interactius i noves eines per professors i alumnes
Mobile History Map (MHM), el projecte de georeferenciació col·laborativa mitjançant el qual els alumnes creen continguts relatius a punts d’interès propers al seu centre educatiu, ja ha arribat a més de 4.000 alumnes de 600 centres de tot Catalunya des de la seva posada en marxa el 2014. MHM és una iniciativa dirigida a alumnes de 5è i 6è de primària, secundària i Formació Professional. A banda del posicionament d’elements del patrimoni cultural, històric i social, MHM va llançar a finals del curs passat el posicionament geobiogràfic, una nova metodologia per situar també sobre el mapa personatges històrics de cada territori com Jacint Verdaguer o Salvador Dalí, entre d’altres.
Operatiu des de maig de 2015, l’mSchools Toolbox és un catàleg online d’aplicacions per a dispositius mòbils avaluades per docents seguint criteris d’adequació curricular. L’eina, que aquest nou curs ha introduït col·leccions temàtiques a través de les quals es separen alguns continguts, permet al professorat i a les famílies descobrir i compartir aplicacions per fer servir a l’aula i a casa. A dia d’avui, mSchools Toolbox compta amb un catàleg de prop de 500 aplicacions educatives avaluades i preveu seguir augmentant el nombre de solucions al llarg del curs.
Innovació més enllà de les aules
Més de 400 pares i mares han participat també en les sessions formatives organitzades per mSchools en el marc del Programa de Suport Educatiu a les Famílies de l’Ajuntament de Barcelona, per abordar la relació dels joves amb els dispositius mòbils. L’objectiu d’aquestes sessions, organitzades en col·laboració amb les AMPA de cada centre, és dotar d’eines a les famílies perquè entenguin l’ús i el potencial de telèfons i tauletes en l’entorn educatiu, així com promoure un ús responsable de la tecnologia mòbil amb els seus fills.
Estigues informat de tot!
Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.