- La Fundació Mobile World Capital Barcelona celebra la decisió de la GSMA de renovar el compromís amb la ciutat
- La pròrroga de l’acord avala la qualitat de la proposta i el posicionament de la ciutat com a referent mundial en mobilitat
14 de juliol de 2015
La Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCB) celebra la resolució de GSMA de renovar la condició de Barcelona com a capital mundial del mòbil i seu del Mobile World Congress fins al 2023. La decisió, que amplia en cinc anys, des del 2019 fins al 2023, l’actual vinculació amb la ciutat, s’ha fet pública aquest matí després de la reunió del Consell d’Administració de GSMA celebrada a Shanghai.
La qualitat de la proposta de continuïtat presentada per Barcelona, el creixent èxit del Mobile World Congress, les activitats d’impuls del sector tecnològic que s’estan duent a terme i la complicitat institucional entorn al projecte han estat especialment valorades per a prorrogar l’actual contracte, que finalitzava el 2018.
L’oferta conjunta de renovació de MWCB va ser presentada a GSMA –l’associació mundial d’operadors de telefonia mòbil- pels seus Barcelona city partners: el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona, Turisme de Barcelona i la mateixa Mobile World Capital Barcelona.
La presidenta del Patronat de MWCB i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat que “la renovació de la capitalitat i del Mobile World Congress fins al 2023 és un èxit compartit que s’ha aconseguit gràcies al treball i la implicació de tots. Aquesta és una nova oportunitat per fer que la capitalitat del mòbil tingui repercussió tot l’any, amb un impacte positiu a tota la ciutat i amb beneficis per a tota la ciutadania”.
Per a Felip Puig, vicepresident del Patronat de MWCB i conseller d’Empresa i Ocupació, “aquesta és una magnífica notícia per Barcelona, per Catalunya, per l’economia i per l’ocupació. Felicitem a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, així com celebrem la col·laboració institucional que ho ha fet possible, i esperem que això continuï projectant-nos com una de les ciutats i els països capdavanters en la innovació, investigació i desenvolupament de la tecnologia mòbil”.
El vicepresident del Patronat de MWCB i secretari d’Estat de Telecomunicacions i Societat per a la Informació, Víctor Calvo-Sotelo, ha subratllat que “la capitalitat mundial del mòbil de Barcelona suposa un actiu de gran valor pel conjunt d’Espanya, tant en termes d’impacte econòmic com en la seva contribució a millorar la imatge del país”. També ha definit la renovació com “un gran èxit, fruit de l’esforç conjunt i la intensa col·laboració entre totes les institucions, i ha destacat, a més, el màxim suport del Govern d’Espanya”.
El president de Fira de Barcelona, Josep-Lluís Bonet, ha destacat que es tracta “d’una gran notícia per la ciutat i per tot el país ja que l’impacte tant de Mobile World Capital com del Congrés és excepcional des del punt de vista econòmic com social”. La decisió demostra “el bon rumb de la capitalitat, la complicitat de les institucions i empreses implicades i la contribució de tots, i en concret de Fira, a l’èxit d’aquest gran esdeveniment”.
Per a Agustí Cordón, vicepresident de Mobile World Capital Barcelona i director general de Fira de Barcelona, “l’aposta per Barcelona avala la gran tasca realitzada fins ara per tots els implicats i valora l’activitat impulsada per la capital mundial del mòbil per potenciar la transformació digital i incidir directament en la qualitat de vida dels ciutadans. L’aposta de GSMA és sense dubte un reconeixement i alhora un gran repte que ens permet impulsar noves iniciatives”.
Barcelona, referent mundial de la mobilitat
Barcelona, que ostenta la capitalitat mundial del mòbil des del 2012, després d’imposar-se a altres ciutats europees, podrà continuar acollint la celebració del Congress més enllà del 2018, així com desenvolupar totes les iniciatives destinades a potenciar la transformació digital i convertir-se en un referent global en mobilitat.
Actualment MWCB centra la seva activitat en quatre àrees estratègiques: l’emprenedoria i la innovació, l’educació, la salut i la ciutat intel·ligent. En l’àrea d’emprenedoria, el 4YFN s’ha consolidat en la seva segona edició com a trobada internacional de referència per a startups i emprenedors mobile i participa en trobades internacionals en el sector de la innovació. En aquest àmbit destaca també el Programa d’Acceleració i el de Transferència Tecnològica.
En el camp de l’educació, actualment el 25% dels alumnes catalans participen en alguna de les iniciatives del programa mSchools. Després de dos cursos a les aules, “Mobilitzem la informàtica” ha arribat a més de 17.000 estudiants catalans, dels quals el 32% han reorientat la seva formació professional a un batxillerat d’àmbit tecnològic.
L’equip d’mHealth de MWCB impulsa la incorporació de solucions mobile en l’àmbit de la salut. Entre altres, col·labora en iniciatives com la implementació i desenvolupament de l’mHealth Cat Plan a Catalunya o l’impuls de la Carpeta Personal de Salut.
Per últim, Smart Living és el programa que aborda la interacció del ciutadà amb la ciutat i centra la seva activitat en el comerç i el turisme, la identitat digital, el big data i el transport.
Per la seva part, el Mobile World Congress ha experimentat un gran creixement des de la seva arribada a la ciutat el 2006. En la seva última edició, celebrada el passat mes de març, el congrés va reunir a 94.000 professionals i va generar un impacte en l’economia local d’aproximadament 436 milions d’euros, a més de promoure la creació de 12.675 llocs de treball, segons els organitzadors.
Estigues informat de tot!
Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.