BEAT BARCELONA, amb una proposta de música, art i tecnologia, es consolida com l’espai de networking del MWC

BEAT BARCELONA, amb una proposta de música, art i tecnologia, es consolida com l’espai de networking del MWC

  • Per segon any, Barcelona compta amb un espai propi dins el MWC de 2.765 m2, a l’aire lliure, que recrea el litoral barceloní inspirat en el mapa d’innovació urbana recollit al Green Deal 2030 i amb un disseny sostenible de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC).
  • Tot l’espai s’ha dissenyat gràcies a la fabricació digital i la construcció robòtica, que integra el software més innovador i la IA, una tecnologia que està redefinint el futur de l’arquitectura i dels espais compartits.
  • Les diferents àrees de BEAT BARCELONA combinen activitats i networking amb experiències tecnològiques i una oferta musical programada per Sónar, Cruïlla i el MIRA.
  • El BEAT BARCELONA impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona i GSMA té com a objectiu visualitzar els actius digitals de la ciutat i apropar el congrés a la ciutadania.
BEAT-BARCELONA

L’Ajuntament de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona i GSMA impulsen per segon any consecutiu l’espai BEAT BARCELONA, 2.765 m2 situats en una zona a l’aire lliure del recinte que recrea el litoral barceloní inspirat en el mapa d’innovació urbana recollit al Green Deal 2030. L’espai, amb un disseny sostenible signat per l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), es troba a la terrassa de l’Accés Nord de la Fira Gran Via 2.

La iniciativa té com objectiu explicar a través de l’experiència, la cultura, la creativitat, l’arquitectura i la gastronomia que Barcelona és ideal per l’ecosistema tecnològic. El Beat Barcelona es vol consolidar com una proposta que s’ofereix al públic del MWC Barcelona per descobrir, d’una banda, els atributs que la ciutat té com a espai d’innovació i de l’altra, conèixer des de la mateixa fira l’experiència de viure a la ciutat els 365 dies a l’any. El projecte, amb voluntat de permanència, tindrà continuïtat més enllà del MWC, amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania les experiències digitals. També es preveu un projecte de reutilització de la majoria dels materials sostenibles.

L’afterwork oficial del MWC

Sota el lema “The place to be” el BEAT BARCELONA s’ha concebut com l’espai d’afterwork oficial del MWC Barcelona per a connectar amb les tendències, innovació i teixit empresarial de Barcelona en un entorn més relaxat, transportant el ritme de la ciutat al cor del MWC Barcelona 2023.

Aquesta aposta s’emmarca dins l’estratègia de promoció econòmica internacional de l’Ajuntament, amb l’objectiu de posicionar-se en els esdeveniments estratègics que tenen lloc a Barcelona tot oferint aquests espais d’experiència i d’informació com a reclam per a generar activitat econòmica a la ciutat.

A més, de nou els Festivals tornen al centre de la programació cultural del Beat Barcelona amb propostes de Sónar, Cruïlla Barcelona i MIRA, tres dels festivals de la ciutat que més aposten per la innovació i les hibridacions entre música, espectacle i tecnologia.  Cada dia un d’ells, Sónar el 27 de febrer, Cruïlla el 28, i el MIRA el dimecres 1 de març, presentaran propostes que avancen shows que programaran en les edicions del 2023 dels seus festivals.

Un espai que recrea el litoral barceloní

L’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), cofundat per Vicente Guallart i dirigit per Daniel Ibáñez, ha liderat el disseny d’una proposta sostenible, un espai singular que recrea el litoral barceloní, des del Besòs fins el Llobregat, inspirat en el mapa d’innovació urbana recollit al Barcelona Green Deal 2030. Així, s’hi inclouen alguns dels elements més característics de la ciutat com són les tres xemeneies del Besòs​, el parc de la Ciutadella​, la muntanya de Montjuïc​ i el Port de Barcelona​.

​L’escenografia representa la importància de la transició ecològica i tecnològica de les ciutats, a partir d’elements singulars com ara l’arquitectura sostenible, que garanteix un disseny que respecta el medi ambient​, la recerca de nous materials, que permet la construcció amb menys impacte mediambiental, o l’ús de materials 100% naturals, biodegradables, reciclables i locals, com la fusta​.

Tot l’espai s’ha dissenyat gràcies a la fabricació digital i construcció robòtica, que integra el software més innovador i la IA per a un disseny paramètric personalitzat, precís i ràpid, i constitueix una tecnologia que està redefinint el futur de l’arquitectura i dels espais compartits​.

Un concert immersiu

Mobile World Capital Barcelona ha dissenyat Feel the Technology, una experiència personalitzada i gamificada que mostra serveis basats en tecnologies disruptives com la realitat immersiva, el metavers o la intel·ligència artificial i que també serà present al BEAT BARCELONA a banda dels dos espais més que gestiona la fundació a MWC i 4YFN.

Cada part de l’experiència se centrarà en una activitat en la qual predomina un dels cinc sentits. Al BEAT BARCELONA finalitzarà aquesta ruta sensorial amb una experiència musical immersiva a través de l’oïda impulsada per MWCapital i Barcelona Music Lab, conjuntament amb Acciona, Eurecat i Damm dins la zona que emula el Port de Barcelona. La proposta ofereix una experiència musical per als cinc sentits recreant el darrer concert de la banda d’indie-pop IZAL, al Palau Sant Jordi i permet al visitant viure’l des de l’escenari de manera immersiva mitjançant unes ulleres de Realitat Virtual.

Música i art digital

En el marc d’aquest espai BEAT BARCELONA ofereix més que tecnologia, amb propostes  on el visitants podran conèixer Herbie, una planta intel·ligent amb qui podran interactuar per conèixer totes les possibilitats que ofereix. També podran visualitzar les seves expressions artístiques en una galeria digital al metavers i, fins i tot, adquirir-les mitjançant NFTrees per ubicar-les per geolocalització i visualitzar-les en el seu telèfon mòbil mitjançant realitat augmentada.

El BEAT BARCELONA comptarà també amb una galeria d’art digital. Impulsada per moool, inclourà peces emblemàtiques d’artistes de prestigi i llarga trajectòria relacionades amb la ciutat de Barcelona com, per exemple: Javier Mariscal, Violeta Denou o Federico Babina. Redescobrint així artistes coneguts que s’han adaptat a l’era digital i han optat per oferir la seva obra en nous formats per arribar a un públic més ampli i obrir-se a les possibilitats que ofereixen els nous entorns.

A més, s’inclou la música a través de l’experiència ‘Silent DJ’ que fa servir la Realitat Virtual per retrocedir als anys 70 i transportar els visitants a l’interior de la mítica discoteca Maddox, de Platja d’Aro. L’espai retorna a la vida gràcies a una il·luminació dinàmica i a figures animades que ballen al voltant del visitant. Amb uns auriculars, els assistents podran veure i gaudir de sessions de DJ en directe, que estaran situats en diferents llocs.

L’àgora del coneixement

Emmarcada dins un disseny original i natural que recrea el parc de la Ciutadella, l’Àgora Beat és un espai de trobada on es compartiran continguts i coneixements de temàtiques vinculades a la tecnologia i a la ciutat, per tal de contribuir al posicionament de Barcelona com a hub tecnològic i compartir exemples de millors pràctiques i de projectes en curs.

Ocupa un espai central i comptarà amb una programació diària completa i variada liderada per l’Ajuntament de Barcelona amb la presentació de propostes orientades a donar a conèixer programes innovadors i diferents experiències i accions que es duen a terme a la ciutat. Hi tindran espai iniciatives de Barcelona Activa, de Promoció internacional de la Ciutat, de l’Institut Municipal d’Informàtica o de B:SM entre altres.

En els espais annexos s’hi han dissenyat un espai expositiu i sales de reunions per acollir visites protocol·làries i necessitats específiques dels partners del projecte.

ANNEX. Programa afterwork oficial – Festivals i més

El Beat Barcelona és l’espai de trobada i afterwork oficial de MWC i 4YFN que comença quan l’activitat del congrés acaba, i ho fa amb una proposta musical i gastronòmica atractiva i un espai de lleure sense interrupcions fins a les 20h (excepte dijous que serà fins les 16).

El 27 de febrer Sónar presentarà al Beat Barcelona dues activitats que formen part del programa de Sónar Barcelona 2023.

Lanav (17.30 – 18.30h)

La proposta de Lanav sacseja l’escena de clubs barcelonina.  Vol contribuir a aquesta escena local sana i compartida cada vegada que entra a un DJ booth. Les seves sessions són d’alta càrrega emocional. Abracen la rave-nostàlgia, el new club i els breaks i compten sempre amb una potentíssima línia de baixos.

Desert. Caos sota el cel (19.00 – 20.00h)​

El duet català Desert presentarà Caos sota el cel una performace que pretén crear continguts audiovisuals amb IA utilitzant l’algoritme Gaugan. El show comptarà amb paisatges onírics que es transformen en al·legories postindustrials i visuals amb un toc crepuscular tan en el contingut com en la forma per crear una paleta de paisatges que evolucionen d’allò natural a allò industrial.

El Festival Cruïlla arriba el dia 28 de febrer amb dues propostes:

Callingsoundscapes de Xavi Lloses és un nou format d’experiència sonora immersiva. Un concert on una part de la música sona pels sistemes d’amplificació habituals, i una altra part és repartida sincrònicament pels aparells telefònics dels espectadors dividint les diferents veus o pistes de so completant el paisatge sonor i generant una experiència sonora immersiva i alhora única.​

“Calling soundscapes” utilitza l’altaveu del nostre smartphone que en el seu volum màxim pot emetre gairebé els mateixos decibels que un radiocasset o reproductor de so domèstics. Diferents pistes de so són repartides pels terminals ubicant l’oient enmig d’una experiència sonora envoltant, vibrant i en moviment.​

Escanejant un codi QR projectat a la pantalla de l’escenari tothom pot entrar en qualsevol moment dins l’experiència.

Xavi Lloses construeix melodies sobre engranatges sincrònics embolcallant els oients com si estiguessin enmig de camps d’insectes o estols d’ocells en mutació constant, sobre ritmes dinàmics i suggerents.

El estafador Un fanzine setmanal d’humor gràfic que amb DIGITALCUAL proposa il·lustrar amb humor la tecnologia… amb tecnologia. A Beat Barcelona, El Estafador proposa la creació d’un mural col·laboratiu en directe. Sis il·lustradors dibuixaran in situ amb una tablet i estaran connectats amb altres sis il·lustradors en remot més a través de la plataforma MIRÓ. Les creacions de tots els artistes s’integraran projectades a la pantalla posterior.

Participaran presencialment:​ MERCROMINAH / HELENA ANILLO / MARYLOU / IVAN BRAVO / ROGER PETRA / LA PERRA LAIKA​ i a distància:​ MARTA PIEDRA / HUMOR JODER HUMOR / LAURA ÁRBOL / LARA TRECE / LA NARANJA SOCIAL / HILDA EN LAS NUBES / SANDRA LODI / RUANGO / JOANNA POUPAKI​.

El MIRA proposa dos espectacles audiovisuals en directe per l’1 de març:

RRUCCULLA (17.30 – 18.30h)
Izaskun González és una prolífica productora d’electrònica. La seva música és una mescla de gèneres i composicions enèrgiques, experimentació influïda pel Jazz, melodies injectades de Pop, ritmes abstractes, textures sintètiques, sorolls deformats, i capes infinites de vívids sons imaginaris. Actuarà amb visuals de creació pròpia.

Oma Totem (19.00 – 20.00h)
Ignasi Sadurní és un músic, dj i productor barceloní que va ser resident del Nitsa Club i que és un dels diamants en brut de l’escena local. Gestiona el segell Hivern Discs, on ha anat editant les seves pròpies produccions musicals. Actuarà acompanyat de les visuals del dúo Sol i Serps.

EL BEAT BARCELONA comptarà amb una agenda musical durant tot el dia, entre les10.00h i les 16.00h, amb una proposta a comissariada Plastic Barcelona, una acadèmia de DJ que des de 1988 forma els millors discjòqueis de la ciutat.

Espai gastronòmic

La gastronomia és present al BEAT BARCELONA. Durant tot el dia es servirà menjar a les seves dues barres, amb un menú diferenciat elaborat amb productes de proximitat per Cuina Justa. ​ La proposta gastronòmica Rocambolesc i Casa Cacao portarà a l’espai la creativitat dels Germans Roca i la seva divisió de dolços.

Share

Estigues informat de tot!

Subscriu-te i estigues informat dels últims continguts de Mobile World Capital Barcelona.